Marit er utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Hun underviser i flere ulike temaer på bachelorstudiet i ernæring og medisinstudiet 1+5. Hun er også ansvarlige for det ernæringsfaglige innholdet på Bjørknes Høyskoles blogg.

Bjørknes Høyskole Ansatt Marit Zinocker

Marit er ellers er ivrig formidler av matglede og kunnskap om mat og ernæring, og er opptatt av det helhetlige perspektivet på mat, der helse, matproduksjon og bærekraft alle spiller en viktig rolle.

 

Faglige kompetanseområder

Marit har en bachelorgrad i matvitenskap fra NMBU i Ås, og en mastergrad i ernæringsbiologi fra UiO

 

Bakgrunn

Før Marit begynte hos oss, jobbet hun som vitenskapelig assistent på avdeling for cellebiologi ved Radiumhospitalet, der hun forsket på signalveier i DNA reparasjon.

 

Undervisning og veiledningsområder

På bachelorstudiet i ernæring underviser Marit blant annet i biokjemi, makro- og mikronæringsstoffer, mattrygghet, matvarekunnskap og metabolsk regulering. Hun veileder også studenter i bacheloroppgaven. På medisinutdanningen 1+5 underviser Marit i cellebiologi, genetikk og anvendt genteknologi.

 

Publikasjoner

 

Annet

Marit driver matbloggen Matlyst med fokus på  lav FODMAP, og skriver om mat og ernæring for aviser, nettsteder og faglige fora.

Her er et lite utvalg av faglige artikler Marit har skrevet: