Marit er utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Hun underviser i flere temaer på bachelorstudiet i ernæring og medisinstudiet 1+5. Hun er også ansvarlig for det ernæringsfaglige innholdet på Bjørknes Høyskoles blogg.

Bjørknes Høyskole Ansatt Marit Zinocker

Undervisning og veiledningsområder

På bachelorstudiet i ernæring underviser Marit blant annet i biokjemi, makro- og mikronæringsstoffer, mattrygghet, matvarekunnskap og metabolsk regulering. Hun veileder også studenter i bacheloroppgaven. Marit underviser også i celle- og molekylærbiologi for medisinutdanningen 1+5.

 

Bakgrunn

Marit har bachelorgrad i matvitenskap fra NMBU i Ås, og mastergrad i ernæringsbiologi fra UiO. Før Marit begynte hos oss, jobbet hun som vitenskapelig assistent på avdeling for cellebiologi ved Radiumhospitalet, der hun forsket på signalveier i DNA reparasjon.

 

Formidling og publisering

Marit er en ivrig formidler av matglede og kunnskap om mat og ernæring, og er opptatt av det helhetlige perspektivet på mat, der helse, matproduksjon og bærekraft alle spiller en viktig rolle. Hun skriver også matbloggen «Matlyst!» med fokus på lav FODMAP kosthold, og skriver ellers om mat og ernæring for aviser, nettsteder og faglige

 

Vitenskapelige publikasjoner

http://www.mdpi.com/2072-6643/10/3/365http://www.ntfe.no/i/2017/4/tfe-2017-04b-1946
https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var
http://cancerpreventionresearch.aacrjournals.org/content/3/5/653.full

 

Faglige artikler, et utvalg:

http://tidsskriftet.no/2016/03/kommentar-og-debatt/riktig-mat-er-riktig-resept
http://www.ntfe.no/i/2016/3/c-9
https://morgenbladet.no/ideer/2019/08/svaret-er-ravarer
https://morgenbladet.no/ideer/2019/01/det-er-forskjell-pa-fisk
http://diabetes.no/kosthold/maltid-og-mat/en-dognvill-kropp-i-et-dognapent-samfunn/
https://www.diabetes.no/kosthold/mat-og-individ/forebygging-og-levevaner/det-er-maten-som-er-losningen/