Lava Said Hamafaraj er 24 år og går det første av tre år på bachelor i anvendt psykologi ved Bjørknes Høyskole. Hun valgte å studere her fordi det er sentralt og fordi det er en liten høyskole.

– En liten høyskole er perfekt for meg! Jeg liker å bli sett og har ikke lyst forsvinne i store mengder av studenter.

Lava forteller at hun leste mye om høyskolen før hun begynte og fikk inntrykk av at studieretningen var veldig spennende og at høyskolen var liten og hyggelig.

– Det er mye bedre enn jeg trodde på forhånd! Denne studieretningen er perfekt for meg som ikke vet helt hva jeg har lyst til å bli. Når jeg fullfører bachelorgraden min her har jeg mange muligheter i arbeidslivet. Her studerer jeg noe jeg brenner for og holder alle muligheter for fremtiden åpne!

Muligheter til å engasjere seg

Som student på Bjørknes Høyskole får man mange muligheter til å delta på arrangementer og påta seg ulike verv.

– Siden det er en liten høyskole er det lett å være med og det er mange muligheter til å påta seg verv og delta på forskjellige arrangementer. Vi har blant annet hatt et arrangement med Redd Barna som var veldig spennende. Selv er jeg engasjert i livet rundt studiene og er med i både studentrådet, Læringsmiljø- og samarbeidsutvalget og sosialkomitéen.

Det er også mulig å ta internship på et relevant arbeidssted eller utlandet. feks Tanzania.

Anbefaler anvendt psykologi på Bjørknes Høyskole

– Psykologi passer for folk som er glad i og som har lyst til å jobbe med mennesker. Alle jobbene vi kan få handler jo på en eller annen måte
om nettopp mennesker!

Lava forteller at foreleserne er veldig engasjerte og kunnskapsrike. Hun trekker frem Helga Fjærvoll som en spesielt engasjerende foreleser.

– Når jeg ser at det er hun som skal ha forelesningen får jeg ekstra lyst til å gå! Jeg er ikke alltid like flink til å følge med, men det var veldig lett å følge med i hennes forelesninger.

Til slutt understreker Lava at hun absolutt vil anbefale andre å begynne på bachelor i psykologi på Bjørknes Høyskole.

– Det er veldig gøy og jeg forteller gjerne når folk spør meg hva jeg driver med! Det finnes så mange muligheter og man lukker ingen dører når man tar en bachelor i psykologi. Jeg har anbefalt studiet til mange. Det passer for dem som ikke vet helt hva de vil bli, men som vet at de har lyst til å jobbe med mennesker og noe innen psykologi.