Fortjener statsminister Abiy Ahmed av Etiopia fredsprisen? Gjorde Nobel komiteen en rett avgjørelse? Prof. Kjetil Tronvoll, sammen med Tobias Hagmann ved Roskilde Universitet, analyserer i en artikkel i New York Times hvordan situasjonen i Etiopia er og status på fredsprosessen med Eritrea. Det er klart at Nobelkomiteen påskjønnet det politisk initiativ og mot Abiy Ahmed har vist; men jobben er på langt nær gjort med å skape fred og konsolidere politiske reformer. I så måte har Nobelprisen en stor nedside, da det synes vanskelig for statsministeren i Etiopia og gjennomføre hva han har startet.

Les hele artikkelen i New York Times her

Kjetil Tronvolls artikkel på forsiden til NY Times

Portrett av Kjetil Tronvoll, professor ved Bjørknes Høyskole

Kjetil Tronvoll er professor ved freds- og konfliktstudier og internasjonale studier på Bjørknes Høyskole