Her finner du informasjon om studentkort, pålogging av det trådløse nettet, print & kopiering samt e-læringsplattformen og intranettet Qybele.

 

Trådløst nett

Nettverket heter Bjorknes Student. Passordet til nettverket er eksamen2021

 

Vil du skrive ut et elektronisk kompendium?

Webergs Printshop tilbyr gode priser på bestilling av kompendier for BH-studenter. Selve innbindingen koster 30 kr, kopipris per ark koster 0,60 for vanlig A4 s/hv kopi. (Dersom flere studenter slår seg sammen og bestiller samtidig kan de gi ytterligere rabatt). Leveringstid er 2-3 dager. Ved hastebestilling og eventuell filarbeid må det beregnes noe tillegg. Gå til webergs.no for å bestille, husk å oppgi at du er BH-student for å få riktig pris og unngå oppstartsavgift.

 

Print & kopiering

Printeren finner du i underetasjen i BH-bygget. I løpet av kort tid etter studieoppstart vil du motta en printerkode per sms som vil være din personlige kode som du bruker når du skal printe ut dokumenter. Ta vare på denne koden. Printing for studenter vil være kostnadsfritt.

Hvordan bruke printeren?
For å printe må du legge disse som vedlegg i en mail og sende de til print@bhioslo.no

Bruker du mailen som du har registrert i Qybele?
Da sender du fra denne mailadressen til print@bhioslo.no. Deretter logger du på printeren i underetasjen med printerkoden du har mottatt fra høyskolen og velger vedleggene du ønsker å printe.

Bruker du en annen mail enn den du har registrert i Qybele?
Da sender du vedleggene til samme mailadresse til print@bhioslo.no, men du vil få en engangskode i retur som du må bruke når du henter utskriftene – istedenfor din personlige kode. For å logge på printeren må du trykke på «Job Code»-ikonet for å logge på med engangskoden.

Når du skal printe ut
Når du er innlogget i printerkøen din, kan du på displayet velge hvilket dokument du ønsker å skrive ut. Og hvis du vil spesifisere ensidig/tosidig, stifting eller hulling, kan du i tillegg velge «Alternativer» hvor du kan gjøre valgene dine.

Hvis du har trøbbel med printing, kan du komme opp til infosenteret i 1. etg. og si ifra, eller sende en sak i «Mine saker» i Qybele.

 

Studentkort

Studentkort med gyldighetsmerke
Studentkort får du ved studiestart. For at studentkortet skal være gyldig, må du få et klistremerke som viser gyldighet hvert semester. Uten dette merket kan du få bot dersom du reiser kollektivt med studentbillett! Det koster 200 kr å utstede nytt studentkort dersom du mister det du fikk ved studiestart. Eventuelt nytt kort ordner du på kortkontoret i diakonissehuset.

Kode til studentkortet
Koden velger du når studentkortet produseres. Hvis du glemmer koden, må du stikke innom IT-kontoret for å få ny kode. Kode kan ikke oppgis over telefon av sikkerhetsmessige grunner.

Studentkort til nettstudenter
Er du nettstudent kan du laste opp et bilde og be om studentkort i «Mine saker» som du finner en egen fane til på din forside i Qybele. Vi sender studentkort til deg i posten i løpet av ca. en uke. Samme sted kan du be om nytt semesterklistremerke ved oppstart av nytt semester.

Studentkort som adgangskort
I helgen, og etter kl. 15:30 på hverdager, må du bruke studentkort + kode for å få tilgang til høyskolens lokaler. Innenfor vanlige åpningstider på hverdager trenger du ikke bruke kort for å komme inn.

Åpningstider for å få studentkort
Kortkontoret og IT-kontoret holder til i 3. etg i Diakonissehuset. De holder åpent kl. 08:00-15:30 hverdager.

 

Qybele;  intranett og e-læringsplattform

Qybele er både intranettet og e-læringsplattformen vår. Her finner du blant annet din utdanningsplan, sensur på eksamen og eksamensmeldinger. Her har du som student muligheter til å kontrollere og få oversikt over studentopplysninger og kontaktdetaljer som er registrert på deg.
På intranettet har du selv ansvar for blant annet å:

  • Registrere riktig studieadresse, mobilnummer og e-postadresse
  • Sjekke når sensur faller.
  • Melde deg opp til eksamen hvis du er nettstudent eller tar utsatt eksamen.
  • Sjekke timeplan og holde deg oppdatert på endringer i timeplanen
  • Timeplanen kan legges til i kalenderen på telefonen din – følg lenken i Qybele

 

Vil du legge timeplanen din inn i kalender på telefonen?
Når du går inn på «timeplan» eller «kalender» i Qybele står det «iCalendar – Eksporter din egen kalender». Trykk på linken. Da kommer det opp en pop-up boks hvor du må trykke «Abonnér» – så får du opp en ny pop-up boks hvor du kopierer linken som dukker opp.

På telefoner er det litt forskjellige måter å gjøre dette på:

  • På iPhone går du inn på innstillinger>kalender>kontoer>legg til konto>Annen> Legg til abonnementskalender og legg inn linken kopiert fra Qybele (på iCal på Mac er det altså like enkelt å få det inn).
  • Når det gjelder android-telefoner er det ikke like fiks løsning – men bruker du Google kalender kan du fort legge til kalender og «legg til via nettadresse» slik at du får lagt lenken inn der.
  • Det samme gjelder for kalender i Outlook Web App. I menyen til venstre kan du høyreklikke på «andre kalendere», og så «åpne kalender» og da lime inn lenken under «internett-kalender» så klikker du «åpne».

 

Office 365 for alle studenter

Som student hos oss får du selvfølgelig laste ned Office 365 helt gratis!

Office365 er en tjeneste som samler alle Microsoft-produktene i «skyen». Dette betyr at du får tak i dokumentene dine hvor som helst, og på hvilken som helst plattform – mobil, nettbrett eller PC. Du kan opprette et dokument på mobilen, fortsette på nettbrettet og avslutte på laptopen din. Endringene dine blir synkronisert automatisk!

Slik får du tilgang til Office 365
Når du har logget deg inn på Qybele for første gang mottar du et brukernavn og passord. Brukernavn og passord brukes for å laste ned Office-pakken. Brukernavn, passord får du på SMS fra høyskolen. Har du ikke fått denne tilgangen kan du ta kontakt på “Mine saker” i Qybele.

For å logge seg inn på Office 365-portalen går du til http://portal.office365.com/ og logger inn med brukernavn@bhioslo.no (ditt brukernavn). Her kan du velge å bruke programmet online, eller å laste det ned.

Office Online
Med Office Online kan du redigere dokumentene dine direkte i nettleseren. Du trenger ikke installere noe. Med Office Online kan du og kollokviegruppen din jobbe i samme dokument samtidig. Praktisk hvis dere for eksempel har en gruppeoppgave som skal leveres. Du har også tilgang til OneDrive med 1TB lagringsplass, slik du kan hente fram alle dine lagrede dokumenter dersom du har tatt i bruk dette. Office Online fungerer hos både Windows, Android og Apple.

Mac-brukere
Microsoft anbefaler å bruke en av de 3 nyeste versjonene av operativsystemet (Mac-OS). Har du en eldre versjon, så kan det hende installasjonen ikke vil starte. Det anbefales derfor å oppgradere til High Sierra eller Mojave (siste versjon i mars 2019), så man er sikret kompatibilitet i noen år. Husk backup av filer før oppgradering!

Tips
Om du får en feilmelding om at du ikke kan redigere filer når du for eksempel åpner Word på Mac, så er det ofte fordi man har brukt en lisens man har eid selv, eller fått av en annen skole tidligere. Det hender at denne lisensen roter med den du får fra oss.
Microsoft har et verktøy som fjerner alle Office lisenser som er installert på maskinen. Når dette er kjørt, så vil Office bruke riktig lisens etter du har logget inn i Office på nytt. Verktøyet kan lastes ned her: https://support.office.com/en-ie/article/how-to-remove-office-license-files-on-a-mac-b032c0f6-a431-4dad-83a9-6b727c03b193

 

Tilgang til forskningspublikasjoner utenfor Bjørknes Høyskoles campus

For å få tilgang på sider som Taylor & Francis, Sage og Psycharticles utenfor høyskolens område

Dette gjelder spesielt de av dere som skal skrive bacheloroppgave. Det kan være nyttig å vite at du kan få tilgang til høyskolens VPN også utenfor høyskolen. Gå inn på linken under for å få full instruksjon.

Guide for å bruke VPN for Mac, OXS

Guide for å buke VPN for PC, Windows