Her finner du informasjon om studentkort, pålogging av det trådløse nettet, print & kopiering samt e-læringsplattformen og intranettet Qybele.

 

Trådløst nett

Nettverket på området heter Lovisenberg Student. Passordet får du utdelt ved studiestart. Dersom du har problemer med å koble til trådløst nett, kan du kontakte helpdesk@lovisenberg.no eller stikke innom IT-kontoret som holder til i 3. etasje på Diakonissehuset (det gamle bygget som henger sammen med LDH). Du kan også ringe de på 406 22 017.

 

Vil du skrive ut et elektronisk kompendium?

Webergs Printshop tilbyr gode priser på bestilling av kompendier for BH-studenter. Selve innbindingen koster 30 kr, kopipris per ark koster 0,60 for vanlig A4 s/hv kopi. (Dersom flere studenter slår seg sammen og bestiller samtidig kan de gi ytterligere rabatt). Leveringstid er 2-3 dager. Ved hastebestilling og eventuell filarbeid må det beregnes noe tillegg. Gå til webergs.no for å bestille, husk å oppgi at du er BH-student for å få riktig pris og unngå oppstartsavgift.

 

Print & kopiering

Printeren finner du i underetasjen i BH-bygget. På de stasjonære PC’ene ved siden av printeren kan du velge å logge inn for å fylle penger på kortet ditt, eller velge å laste opp dokumentet du ønsker å printe ut. Når du logger inn på en av disse må du logge inn med brukernavn og passord (brukernavn: studentnummeret som står på studentkortet, passord: året du startet på studiet ditt, eller Stud200! om du startet høsten 2019 eller senere). Du laster opp det du ønsker å skrive ut på PC’en og når du har lastet det opp går du over til printeren for å få det printet ut.

Alt du har lagt opp til utskrift blir tilgjengelig ved å logge inn på printeren med studentkortet ditt (første gang du logger på må du logge på manuelt med studentnummer og passord), deretter trykker du på symbolet SafeQ  i skriverens display. Husk å logge av når du er ferdig slik at ikke andre kan printe fra din konto: Trykk grønn knapp øverst i displayet, logg ut, og bekreft at du vil logge ut. For å kunne printe må du først ha penger på studentkortet. Hvordan det gjøres ser du i neste avsnitt.

 

Betaling for kopi eller utskrift

For å betale for print og kopi trenger du først å overføre penger på studentkortet. Du kan logge på betalingsløsningen her. NB! For å få tilgang til denne siden MÅ du være tilknyttet nettverket Lovisenberg-Student. Etter pålogging til betalingsløsningen SafeQ kommer du til Dashboard, her får du mulighet til å overføre penger for bruk til utskrifter. Velg Deposit Money i My Credit og følg anvisningen. NB! Ikke overfør mer en nødvendig på utskriftskontoen din, da restbeløp  ikke kan tilbakebetales når du ikke lenger er student hos oss.

 

Koble ditt nye studentkort til printeren (kun første gang)

 • Hold studentkortet over kortleseren som er ved siden av displayet på printeren til du hører et kort pip.
 • Skriv inn brukernavn. Brukernavnet er det samme som studentnummeret. Trykk Angi
 • Skriv inn passord. Passordet skal være året du startet på studiet ditt eller Stud200! om du startet høsten 2019. Spør på infosenteret om du er usikker. Trykk Angi
 • Trykk Print Job Release for å se en liste over utskriftene dine, trykk Kopi for å kopiere.

 

Studentkort

Studentkort med gyldighetsmerke
Studentkort får du ved studiestart. For at studentkortet skal være gyldig, må du få et klistremerke som viser gyldighet hvert semester. Uten dette merket kan du få bot dersom du reiser kollektivt med studentbillett! Det koster 200 kr å utstede nytt studentkort dersom du mister det du fikk ved studiestart. Eventuelt nytt kort ordner du på kortkontoret i diakonissehuset.

Kode til studentkortet
Koden velger du når studentkortet produseres. Hvis du glemmer koden, må du stikke innom IT-kontoret for å få ny kode. Kode kan ikke oppgis over telefon av sikkerhetsmessige grunner.

Studentkort til nettstudenter
Er du nettstudent kan du laste opp et bilde og be om studentkort i «Mine saker» som du finner en egen fane til på din forside i Qybele. Vi sender studentkort til deg i posten i løpet av ca. en uke. Samme sted kan du be om nytt semesterklistremerke ved oppstart av nytt semester.

Fylle penger på studentkortet
Her fyller du penger på studentkortet slik at du kan bruke printer eller kopimaskinen (du må være pålogget “Lovisenberg-Student” nettverket på dataen din for å kunne logge inn).

Studentkort som adgangskort
I helgen, og etter kl. 15:30 på hverdager, må du bruke studentkort + kode for å få tilgang til høyskolens lokaler. Innenfor vanlige åpningstider på hverdager trenger du ikke bruke kort for å komme inn.

Åpningstider for å få studentkort
Kortkontoret og IT-kontoret holder til i 3. etg i Diakonissehuset. De holder åpent kl. 08:00-15:30 hverdager.

 

Qybele;  intranett og e-læringsplattform

Qybele er både intranettet og e-læringsplattformen vår. Her finner du blant annet din utdanningsplan, sensur på eksamen og eksamensmeldinger. Her har du som student muligheter til å kontrollere og få oversikt over studentopplysninger og kontaktdetaljer som er registrert på deg.
På intranettet har du selv ansvar for blant annet å:

 • Registrere riktig studieadresse, mobilnummer og e-postadresse
 • Sjekke når sensur faller.
 • Melde deg opp til eksamen hvis du er nettstudent eller tar utsatt eksamen.
 • Sjekke timeplan og holde deg oppdatert på endringer i timeplanen
 • Timeplanen kan legges til i kalenderen på telefonen din – følg lenken i Qybele

 

Vil du legge timeplanen din inn i kalender på telefonen?

Når du går inn på «timeplan» eller «kalender» i Qybele står det «iCalendar – Eksporter din egen kalender». Trykk på linken. Da kommer det opp en pop-up boks hvor du må trykke «Abonnér» – så får du opp en ny pop-up boks hvor du kopierer linken som dukker opp.

På telefoner er det litt forskjellige måter å gjøre dette på:

 • På iPhone går du inn på innstillinger>kalender>kontoer>legg til konto>Annen> Legg til abonnementskalender og legg inn linken kopiert fra Qybele (på iCal på Mac er det altså like enkelt å få det inn).
 • Når det gjelder android-telefoner er det ikke like fiks løsning – men bruker du Google kalender kan du fort legge til kalender og «legg til via nettadresse» slik at du får lagt lenken inn der.
 • Det samme gjelder for kalender i Outlook Web App. I menyen til venstre kan du høyreklikke på «andre kalendere», og så «åpne kalender» og da lime inn lenken under «internett-kalender» så klikker du «åpne».