Du kan søke fritak dersom du tidligere har gjennomført emner du tror tilsvarer emner på studieprogrammet du søker ved Bjørknes Høyskole.

Hvordan søker du fritak?

Her fyller du inn søknadsskjema og lastet opp karakterutskrift og emnebeskrivelse for emnene du søker fritak om. Når dette er mottatt vil det bli vurdert hvorvidt emnet, eller emnene, er overførbare til emnene som tilbys her.

Hvordan vurderes søknaden om fritak?

Dersom du får innvilget fritak, betyr det at faget du har tatt fra før, innpasses i utdanningen din her. Hvis du har søkt fritak for et obligatorisk emne, slipper du å ta emnet som er ansett for å være tilsvarende det du tidligere har hatt. Høyskolen vurderer hvordan faget du har hatt er bygget opp. Hvis du har hatt et fag som ikke inneholder forskningsmetode, vil du ikke få fritak fra et emne som inneholder forskningsmetode. Dersom du søker fritak fra et valgfag i en bachelorgrad, slipper du å ha valgfag tilsvarende den summen med studiepoeng som du har fått innpasset i graden din. I noen unntakstilfeller kan vi godkjenne emner som ikke er helt overførbare til emner vi tilbyr her på Bjørknes Høyskole. I disse tilfellene er det opp til deg som student å sørge for at du har oppnådd det antall studiepoeng som er nødvendig hvis du eksempelvis ønsker å søke deg videre til en mastergrad.

Søknad om fritak

• Dersom du allerede har startet hos oss, hvilken klasse går du i?
  • På bakgrunn av hvilke emner fra tidligere studier søker du fritak?

Fyll inn informasjon om tidligere studier slik at vi kan vurdere søknaden din
  • Navn og kode på emnet ved Bjørknes Høyskole
  • For å vurdere fritak, har vi behov for; - Karakterutskrift eller annen dokumentasjon på gjennomførte emner - Emnebeskrivelsen til faget du har hatt. Dette ligger ofte på studiestedets nettsider.