Her kommer noen spørsmål og svar som er nyttig å titte på både før, under og etter studiestart for alle nye, stedlige studenter.

Hva skal jeg gjøre med min signerte kontrakt?
Når du skal signere kontrakten din for å takke ja til studieplassen din er det viktig at du går gjennom nøye og leser hva som gjelder for deg når du er student hos oss. Du får en kopi av din signerte kontrakt på e-posten, ta vare på denne.

 

Når og hvor skal jeg møte opp?
Før studiestart sender vi ut informasjon om studiestart til alle som skal begynne hos oss. Her står det hvor og når du skal møte opp m.m. Det skal også være oppdatert tidspunkt på denne siden.

 

Hvor er Bjørknes Høyskole? Hvordan kommer jeg meg dit?
Vi holder til i Lovisenbeggata 13, 0456 OSLO.
Dette er på Lovisenberg campus som ligger like ved St. Hanshaugen. På samme område finner du blant annet Lovisenberg Diakonale Høgskole (LDH) og Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Reis kollektivt
37-bussen til Lovisenberg
20-bussen til Fayes gate  (3 min. gange)
28-bussen til Fayes gate (3 min. gange)
54-bussen til St. Hanshaugen (10 min. gange)

Betalingsparkering finner du på området og i området rundt høyskolen, men det er meget begrenset med plass. Vi anbefaler å reise kollektivt eller sykle/ gå.
Det finnes bysykkel-stativ to minutters gange fra høyskolen.

 

Når kan jeg søke om støtte fra lånekassen og når kommer den på konto?
Du kan søke om støtte fra lånekassen allerede fra du har søkt om studieplass hos oss. Søknaden din blir godkjent når du møter til studiestart. Etter at vi har bekreftet ditt oppmøte, vil støtten bli overført din konto i løpet av en dag eller to.

 

Hvor er pensumlisten min og hvor skal jeg kjøpe bøker?
På denne siden finner du pensumlistene til studiet du skal gå. Vær oppmerksom på at du ikke nødvendigvis trenger å kjøpe inn alle bøkene med en gang. Du skal nok bare ta ett, to eller tre emner av gangen per trimester eller semester, og kan derfor fokusere på pensum til de første emnene du skal ta. Det er også mulig at det er noen fra tidligere år som selger bøker i «Studiestart 2018»-gruppen på facebook. Så bli medlem der og legg ut en melding.

Akademika kommer til å ha en pop-up bokhandel på Loftet på Bjørknes Høyskole i uke 33 (onsdag-fredag), uke 34 (tirsdag-fredag) og uke 35 (mandag-fredag). De prøver å til enhver tid holde best mulige priser for våre studenter, så det kan lønne seg å kjøpe bøker hos dem.

 

Har dere Fadderuke? 
Etter studiestartsuken kommer Bjørknes Høyskoles Fadderuka i gang med en hagefest på tirsdag den 28. august. Vårt fadderstyre setter sammen et program fram til og med søndag den 2. september som inkluderer båttur, rebusløp m.m. hvor målet er å bli kjent. Aktivitetene er både for de som ønsker å drikke alkohol, og også for de som ikke ønsker det. Fadderstyret er bevisst rundt dette og jobber for at alle skal få være med! Billetter kjøpes ved studiestart. Mer informasjon om fadderuken kommer snart! Ta en titt på facebooksiden deres her!

Det vil også være mulighet for å delta på “Studentslippet” som arrangeres av SiO før studiestart! Du kan finne mer informasjon på facebookarrangementet deres her.

 

Hvordan skaffer jeg meg studentkort?
Når du har blitt stedlig student hos oss passer vi på at du får deg et studentkort. Samme dag, eller i løpet av dagene etter studiestart blir du tatt bilde av, og får studentkortet med deg der og da. Det viktigste med studentkortet er at du passer på å få semesteroblat på kortet med en gang. Kortet er ikke gyldig uten. Ved starten av hvert semester må du selv komme til infosenteret for å få deg et nytt oblat.

 

Hvor finner jeg timeplanen min?
Hos oss bruker vi e-læringsplattformen Qybele [ky-be-le]. Du vil få en god innføring i Qybele når du starter på studiet og får innloggingen din. Et godt tips er å gå i gjennom Qybele og gjøre deg kjent med hvor du finner de forskjellige tingene, og hvordan det fungerer.

Timeplanen din ligger klar i Qybele og denne kan du også laste ned eller «abonnere» på i kalenderen din på telefonen. Husk at det kan alltid forekomme endringer i din timeplan så sjekk den med jevne mellomrom.

 

Hvordan finner jeg fram i lokalene på Bjørknes Høyskole?
Ved studiestart er det veldig mye som skjer, med mange nye mennesker og nye inntrykk, så det kan være vanskelig å få med seg alt som blir sagt og hvor man egentlig går. Derfor setter vi opp ekstra omvisningstider. Det vil komme informasjon om disse tidene rundt studiestart. Det er nemlig viktig å få med deg følgende:

 • Infosenteret
 • Auditorium
 • Klasserom
 • Grupperom
 • Loftet & Kvisten
 • Lesesalene
 • Studentkantinen
 • Sykehuskantinen
 • Narvesen (på Sykehuset)
 • Butikk (Joker)
 • Busholderplassene (Til bussene: 20, 28, 34, 37, 54)
 • Bysykkelstativ

 

Hvor skal jeg ha undervisning?
K1 – Ligger i underetasjen i LDH-bygget
K2 (auditorium) – Ligger i underetasjen i LDH-bygget
K3 (auditorium) – Ligger i underetasjen i LDH-bygget
K4 – Ligger i underetasjen i LDH-bygget
K5 – Ligger i underetasjen i BH-bygget
K6 – Ligger i 2. etg i BH-bygget
K7 – Ligger i 2. etg i BH-bygget
K8 – Ligger på Kvisten (4. etg) i BH-bygget
K9 – Ligger i 2. etg i P22-bygget
BH-bygget er Bjørknes Høyskole-bygget (nr. 13).
LDH-bygget er Lovisenberg Diakonale Høyskole (nr. 15).

P22-bygget ligger på andre siden av gate når man går ut av LDH- eller BH-bygget (nr. 11).

 

Når kan jeg komme i kontakt med administrasjonen?
Vi holder åpent på telefon og på campus hver hverdag 09:00-15:30
(PS: sommertid til og med uke 31 er 09:00-15:00).
Tlf: 23 23 38 20
Mail: admin@bjorkneshoyskole.no

 

Når er åpningstider for studenter?
I helgen og etter kl. 16:00 på hverdager må man bruke studentkort+kode for å komme inn på høyskolen.
Fellesarealene, grupperommene og lesesalen står åpent i høyskolens åpningstid og da trenger man ikke bruke kort.

Grupperom i underetasjen: Inngang med studentkort+kode hele døgnet, alle dager
Loftet og Kvisten: Hverdager 09:00-22:00 / Lørdager og søndager 09:00-22:00
Hovedinngangen LDH-bygget: Hverdager 07:00-22:00 / Lørdager 08:00-22:00 / Søndager 09:00-22:00

 

Kan jeg printe ut noe på høyskolen?
Det kan du selvfølgelig! Vi har en studentprinter i underetasjen ved grupperommene på Bjørknes Høyskole. Når du har fått deg et studentkort kan du aktivere dette ved å logge deg på printeren og skrive inn passord første gangen. Når brukeren din er aktivert på printeren første gangen, trenger du kun å legge på studentkortet neste gang du skal printe. Datamaskinene som står på siden av printeren (det finnes også to dataer på kvisten) er direkte linket til printeren.

 

Har dere bibliotek?
Biblioteket holder til i 3. etg i LDH-bygget, samme bygg som forelesningssalene og kantinen.
Lånekort utstedes første gang du låner en bok.

Åpningstider for biblioteket er:
Mandag-torsdag: 08:45-16:00
Fredag: 08:45-15:30

 

Er det kantine på Campus?
Studenter på Bjørknes Høyskole og Lovisenberg Diakonale Høyskole deler kantine i LDH-bygget. I tillegg finnes det kantine på Catinka Guldberg-senteret rett overfor BH-bygget, og en sykehuskantine på Lovisenberg Sykehus. På Lovisenberg Sykehus finnes det også en Narvesen-kiosk.

 

Når kommer faktura?
Faktura blir sendt ut i etterkant av studiestart. Da blir også SiO-avgiften sendt ut. Fristen for å betale for høstsemesteret er 1. oktober og 1. februar for vårsemesteret.

 

SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) – må jeg være medlem? Hva får jeg?
Som en stedlig student i Oslo/Akershus er man lovpålagt å være medlem av en slik organisasjon. I Oslo/Akershus er det altså SiO man er medlem av. Du vil få faktura for medlemskap samtidig som du får faktura for studiet. Ved å være medlem ved SiO får du tilgang til billigere treningssenter, studentboliger, helsetjenester, kantiner, studentrabatter, gratis kurs og foredrag m.m. Vi har en egen side med mer informasjon om hva SiO tilbyr her.

 

Trenger du en halvtimes pause fra studiestresset?
Vi har et stillerom/bønnerom i underetasjen som man kan ta i bruk i korte stunder når det skulle trengs. Det er mulighet for å ta et øyeblikk for seg selv, enten for bønn, eller for å komme seg i en hektisk studiehverdag.

 

Trenger du et sted å lese eller ha kollokviegrupper?
Vi har flere grupperom på huset, i tillegg til lesesaler. I underetasjen i vårt hovedbygg er det grupperom og en liten lesesal som er tilgjengelig hele døgnet med studentkorttilgang.

 

Skjer det noe akutt på campus utenfor åpningstider?
Du får alltid kontrakt med Securitas på området på tlf. : +47 23 22 64 89

 

WIFI – hvordan kobler jeg til?
For å bli online på campus trenger du bare å logge deg inn på Lovisenberg-Student. Passordet er kunnskap2014

 

Finn Bjørknes Høyskole i de sosiale medier!
Facebook: @bjorkneshoyskole
Insta: @bjorkneshoyskole og #BHiOslo