Hallvar er studieleder for årsstudiet medisin grunnfag. Han er idrettsfysiolog og har en mastergrad i idrettsfysiologi og fysisk aktivitet og helse. I tillegg til å lede medisin grunnfag er han emneansvarlig for idrettsernæring, trening og prestasjon -som er en del av bachelorgraden i ernæring. Hallvar har jobbet med høyere utdanning siden 2008 og har en spesiell interesse for idrettslære, fysiologi og helse generelt.

bh_portretter_august2016_Hallvar_Waage

 

Faglige kompetanseområder

Mastergrad i idrettsfysiologi og fysisk aktivitet og helse fra Norges Idrettshøgskole (NIH).

 

Bakgrunn

Hallvar har jobbet med undervisning av høgskolestudenter siden 2008. De siste 6 årene som faglig ansvarlig for flere studieretninger.

Han har også jobbet flere år på Toppidrettssenteret (Olympiatoppen) med testing og treningsoppfølging av diverse utøvere og landslag. I tillegg har han vært innleid til ulike prosjekter for blant annet; Antidoping Norge, NIH og Helsedirektoratet (samarbeidsprosjekt), Eureka Kiropraktikk, Tine Melk, bedriftshelsetjenester med mer.

 

Undervisningsområder / veiledningsområder

Aktivitetsfysiologi, anatomi, fysisk aktivitet og helse, treningslære med mer.

 

Annet

Hallvar har ved flere anledninger blitt anvendt av riksdekkende medier for uttalelser om trening og helserelaterte spørsmål.