Hilde E. Restad, førsteamanuensis på Freds- og konfliktstudier ved Bjørknes Høyskole, deltok i mars på International Studies Associations årlige konferanse. Dette er verdens største konferanse for akademikere som forsker på internasjonale spørsmål – med ca. 5500 deltakere!

Presentasjon av paper
Hilde presenterte  en fagartikkel (paper) som hun har skrevet sammen med Christopher White, også førsteamanuensis ved Bjørknes Høyskole, med tittelen”Obama, Drones and the ‘Banality of Opportunity'”.

Publikasjon av artikkel
Det  å publisere en vitenskapelig artikkel er en lang og omfattende prosess som kan, slik som i dette tilfellet,  inkludere å presentere sin forskning  på en norsk eller internasjonal konferanse. Deretter fortsetter arbeidet med bla.  å få artikkelen publisert i et anerkjent tidsskrift. Dette er et meget trangt nåløye for alle forskere.

Nettverksbygging
Noe av det viktigste som skjer på disse konferansene skjer for øvrig på kvelden, etter presentasjonene. Da treffer man kollegaer fra hele verden,  og kanskje møter man en framtidig medforfatter til et nytt forskningsprosjekt! Derfor er det viktig for forskere å delta på slike konferanser, både for å vise frem sin egen forskning og for å knytte nye kontakter.

Vi er stolte over våre to førsteamanuenser og ønsker lykke til i prosessen mot videre publisering!