Tema for Forskningsdagene 2020: Den fantastiske hjernen

Det er mye spennende som skjer i løpet av Forskningsdagene 2020, så det er lurt å oppdatere seg på alle arrangementene på Forskningsdagene.no 

Vi har flere kloke hoder med i årets forskningsdager. Her er våre bidrag:

 

23. september 2020, kl. 18:00-21:00

«Trumper» hjertet hjernen i USAs valgkamp?

Hvordan tenker egentlig amerikanere, og hvorfor tenker de som de gjør? Hva kan vi forvente når valgkampen starter for alvor?

USA er et land mange nordmenn er glade i og føler de kjenner, og samtidig er dette et samfunn som er veldig forskjellig fra vårt eget. Det er ikke alltid enkelt å forstå hvorfor de tenker og handler som de gjør over there.

USA-ekspertene Dag Einar ThorsenHilde RestadJan Erik Grindheim og gir deg sine analyser av hva som skjer på den andre siden av Atlanteren. Hvordan tenker amerikanere når de velger president? Velger de med hjernen eller hjertet?

Vi gir deg også en liten smak av amerikansk valgkampstemning, med innslag fra Republicans Abroad Norway og Democrats Abroad Norway. Ingen amerikansk valgkamp heller uten musikk og valgkampeffekter. Er du publikum i salen, kan du komme med dine spørsmål og bli en del av samtalen.

Vi følger smittevernsreglene til FHI.

Vi lager en livesending fra arrangementet for alle de som ikke kan delta i Drammen. Lenken finner du her når det nærmer seg. Du trenger ikke passord.

 


24. september 2020, kl. 18:00-20:00

Hjernen er ikke alene: ernæring, tarm, tenkning og helse i et psykologisk perspektiv

Bjørknes Høyskole har samlet et knippe av sine sterke fagpersoner for å kaste lys over forholdet mellom hjerne og helse. Vi tilbyr fem foredrag etterfulgt av en samtale.

Først vil høyskolelektor Marit Kolby Zinöcker dele sin kunnskap om «Maten, tarmen og hjernen – et undervurdert samspill?», og deretter – på rekke og rad – vil førsteamanuensis Camilla Lindvall Dahlgren snakke om «Hvordan kan hjernetrim brukes i behandling av anoreksi?”, professor Pål Kraft om «Hva er sammenhengen mellom hjernen og viljestyrken?», professor Thomas Espeseth om «Kan man lære noe om hjernens funksjon og helse gjennom å studere øyets pupill?», og professor Tore Pedersen om «Er det fare for at psykologiske slutningsfeil kan overføres til dataprogrammer og KI-systemer?». Til slutt blir det samtale i plenum med mulighet for å stille spørsmål til foredragsholderne. Anne Kjeldsen vil lede oss igjennom denne innholdsrike kvelden.

Hjertelig velkommen!

Det er maks 30 plasser, derfor er påmelding nødvendig. Meld deg på ved å sende navn og telefonnummer til hei@bhioslo.no – førstemann til mølla!

PS: Eventet kommer også til å bli streamet på facebooksiden: Bjørknes Høyskole. Følg gjerne med der!