Hopp til hovedinnhold
Bilde av folkemasse som holder flag foran Captiol Building i Washington DC

Amerikansk Politikk

Publisert i Forskningsprosjekter av Lørdag 28. november, 2020 - 14:33 | sist oppdatert Mandag 7. desember, 2020 - 15:01

Hilde Restad forsker på Amerikansk Politikk

Pågående forskning

 • En rekke artikler som undersøker forholdet mellom «America First» som utenrikspolitisk tradisjon og amerikansk eksepsjonalisme som identitet.
   
 • Bok på norsk om det amerikanske politiske systemet for Dreyers forlag.
   

Tidligere forskning

Bok

Publikasjoner

 • Artikkel i det amerikanske tidsskriftet American Political Thought, som i et spesialnummer i 2012 tok for seg amerikansk eksepsjonalisme sett fra ulike akademiske tradisjoner og perspektiver. Restads artikkel var den eneste som tok for seg sammenhengen mellom amerikansk eksepsjonalisme og amerikansk utenrikspolitikk.
   
 • Artikkel om USAs kompliserte forhold til Folkeretten i tidsskriftet Internasjonal Politikk. Artikkelen vokste ut av et kapittel i boken som tar for seg USAs detaljerte arbeid under andre verdenskrig med å forme den nye internasjonale organisasjonen FN – et arbeid som skulle sikre USAs spesielle posisjon som innflytelsesrik, men uavhengig, stormakt i det nye internasjonale systemet.
   
 • Bidrag til lærebok for Gyldendal om amerikansk politikk. Tema: USAs utenrikspolitiske tradisjoner og historiske utvikling. Hun har skrevet artikkelen om «American exceptionalism» for The SAGE Encyclopedia of Political Behavior.