Freds- og konfliktstudier

INT6110 Migration and Refugee Studies (10 sp)

This interdisciplinary course draws on a range of theoretical approaches from political science, law, economics, sociology and history to make sense of the complex ethical, political and legal concerns surrounding population mobility.

INT1150 Samfunnsvitenskapelig forskningsmetode (10 sp)

Bak enhver form for studier og forskning ligger ulike metodiske tilnærminger. Det er derfor viktig å forstå hva ulike forskningsmetoder sier og hvordan vi kan bruke dem. Dette emnet introduserer grunnleggende elementer i samfunnsvitenskapelig forskning, herunder trinnene i en undersøkelsesprosess, likheter og forskjeller mellom kvalitativ og kvantitativ forskning, innføring i å analysere data, kritisk drøfte datas pålitelighet og tolkning av data. Emnet vil også se på hvordan man på en god måte kan kommunisere og formidle forskning.

INT2120 Internasjonal politisk økonomi (10 sp)

Internasjonal politisk økonomi (IPØ) tar for seg forholdet mellom politikk og økonomi, stat og marked på globalt nivå. Emnet vil blant annet se på sentrale teorier, den historiske utviklingen av dagens politiske-økonomiske system og de sentrale aktørene. Temaer som finanskrise, økte ulikheter, globalisering og utfordringer knyttet til internasjonale styringsmekanismer vil også bli diskutert.

INT1240 Internasjonal politikk (10 sp)

I emnet Internasjonal politikk vil du lære om forholdet mellom stater og forholdet mellom stater og andre aktører på den internasjonale arenaen. Vi dykker ned i noen av de mest spennende og utfordrende problemstillingene i internasjonale relasjoner og tar i bruk en rekke virkemidler for å forstå hvorfor stater handler som de gjør. Målet er å komme dypere inn i teorier om internasjonale relasjoner, global styring og statsstyre slik at vi kan bruke verktøyene de tilbyr oss til å studere noen av de største samarbeidsutfordringene det internasjonale samfunnet står overfor.

INT1140 Internasjonal historie (10 sp)

Historiekunnskap er essensielt for deg som ønsker å forstå hvordan dagens internasjonale system er blitt til, og hvordan det fungerer. I emnet Internasjonal historie fokuserer vi på nettopp dette ved å følge sentrale globalhistoriske hendelser siden 1945. I tillegg til å tilegne seg omfattende historiekunnskap, vil studenten også lære å analysere og forstå dagsaktuelle forhold utifra en historisk kontekst.

INT6010 Terrorism and Counterterrorism (10 sp)

Why do some people commit terrorist acts? What is a terrorist? Is one man’s freedom fighter another man’s terrorist? What is terrorism, really? This class examines these fundamental questions and many more in order to gain some insight into one of the most talked about political phenomenon of our time. The class is taught by Dr. Hilde Restad, and has been developed in collaboration with Dr. Anders Romarheim at the Institute of Defence Studies (IFS).

INT6920 Internship (20 sp.)

Utplassering i relevante bedrifter, institusjoner og organisasjoner som en unik mulighet for studenter til å få innblikk i arbeidslivet, opparbeide seg praktiske erfaringer, integrere teori og praksis, samt å knytte kontakter. Ta internship som en studiepoenggivende del av studiet! Dette emnet gir 20 studiepoeng.

INT6930 Internship (30 sp.)

Utplassering i relevante bedrifter, institusjoner og organisasjoner som en unik mulighet for studenter til å få innblikk i arbeidslivet, opparbeide seg praktiske erfaringer, integrere teori og praksis, samt å knytte kontakter. Ta internship som en studiepoenggivende del av studiet! Dette emnet gir 30 studiepoeng.