Opptaksprøvene til medisin- tannlege- og veterinærstudier i Sentral-Europa baserer seg blant annet på kjemi. Kjemikurset er et intensivt helgeseminar (lørdag og søndag) hvor du får en teoretisk gjennomgang av aktuelle kjemi- og biokjemi-emner, gjennomgang av tidligere opptaksprøver med mer.

Tilbake til kursoversikt

Intensivt forberedelseskurs kjemi

Helgekurs: lørdag og søndag ca  kl 09-17 begge dager. Presentasjoner og kursmateriell er på engelsk mens undervisningen i hovedsak foregår på norsk.

Oversikt over datoer for intensivkurset finner du her
Meld deg på intensivkurs i kjemi nå

Om kjemikurset:

Kurset har fokus på å dekke de tema som universitetene har satt på sine kravlister for opptaksprøvene. Dette innebærer uorganisk kjemi, organisk kjemi og introduksjon til biokjemi. I tillegg er det fokus på viktigheten av kjemi i den kliniske hverdagen (applikasjonsverdi) med eksempler fra hvordan kjemien vi lærer brukes i andre fag på medisinstudiet og i arbeidet som lege, veterinær eller tannlege. Kurset gjennomføres med forelesninger og foreleser stimulerer til diskusjon og spørsmål underveis. Alle deltakerne får utdelt et enkelt arbeidshefte og tidligere opptaksprøver vil bli delt ut, i tillegg til relevante arbeidsoppgaver. Øystein Hovi Rognerud har holdt kurset i 9 år og har hele veien tilpasset kurset mot tilbakemeldinger fra studenter og tidligere opptaksprøver.

Program dag 1

• Introduction to inorganic chemistry.
  • Atomic theory and the structure of the atom.
  • Electron configuration and the periodic table.
  • Chemical bonds, chemical compounds, geometry and polarity.
  • States of matter, kinetic theory and types of reactions.
  • Stoichiometry, atomic formulas and molecular mass.
  • Acid and base theory, electrolytes, pH and buffers.

Program dag 2

• Review from day 1.
  • Oxidation and reduction reactions.
  • Introduction to organic chemistry.
  • Alcohols, phenols, aldehydes and ketones.
  • Carboxylic acids and esters, amines and amides.
  • Stereoisomerism.
  • Saccharides and lipids.Proteins and enzymes.
  • Nucleic acids and genetics.
  • Review of biochemistry with important reaction chains. Metabolism.

Praktisk info om kjemikurset

Kjemikurset er forelesningsbasert. Foreleser snakker norsk, men forklarer konseptene på engelsk og har
selv både studert i Sentral-Europa og jobbet mange år i Norge. Kursdeltakerne får tilsendt powerpoint-presentasjonene etter kurset. Kurset varer fra 09.00-17.00 lørdag og søndag.

Bakgrunnskunnskap

Kurset lagt opp til at alle skal få en oversikt over temaene til opptaksprøven uavhengig av fagbakgrunn i kjemi, men det er alltid en fordel å ha hatt grunnleggende kurs i uorganisk kjemi og vært introdusert til organisk kjemi.Deltakerne bør ha med enkel kalkulator.

Om kursholder Øystein Hovi Rognerud

Øystein har selv studert medisin i Ungarn og jobber nå som lege ved Oslo Universitetssykehus. Han har tidligere jobbet som konstituert overlege ved Sykehuset Vestfold. Fra før har han en bachelor i økonomi fra Brigham Young University. Øystein har holdt kurs for kommende medisinstudenter gjennom Bjørknes Høyskole i en årrekke.

Tilbake til kursoversikt