Dette emnet gir studenter mulighet til å få innblikk i, og erfaring med forskning. Emnet forutsetter at det er behov og kapasitet blant avdelingens forskere.

Emnekode:                    INT6940
Tittel:                              Forskning i praksis
Type:                               Valgfritt emne
Plassering:                     Femte semester
Studiepoeng:                 10 studiepoeng

Emnebeskrivelse:

INT6940 Forskning i praksis er et valgemne hvor studenten lærer forskningsmetodikk gjennom praksis. Studenten vil i dette emnet jobbe med forskningsrelaterte arbeidsoppgaver i samarbeid med en eller flere av avdelingens forskere. Gjennom dette arbeidet vil studenten få erfaring med og kunnskap om sentrale momenter i en forskningsprosess.

Emnet er en form for internship som krever stedlig oppmøte, og antall plasser vil variere med tilgjengelige prosjekter og kvalifiserte søkere. Det kreves minimum C i karakter fra INT1150, og studenten må sende inn en skriftlig søknad hvor det redegjøres for egnethet og motivasjon. Opptak skjer på bakgrunn av søknad og intervju.

Læringsutbytte

Kunnskap

• kjenner til hvordan man som forsker går fra eksisterende teori og empiri til nye forskningsspørsmål
  • har kunnskap om hvordan forskningsspørsmål, herunder hypoteser, teorier og modeller, utvikles og utformes