Internship er et emne som gir studenten en unik mulighet til å tilegne seg praktisk arbeidserfaring innenfor en bedrift/institusjon/organisasjon som har sitt virke innen fagrelevant arbeid. Dette kan eksempelvis være rådgivning, individuell veiledning, gruppeveiledning, opplysningsarbeid og/eller undervisning. I løpet av praksisperioden skal studenten utføre arbeidsoppgaver som kan relateres til temaområdet ernæring. Relevant yrkeserfaring som studenten tilegner seg gjennom arbeid ved en praksisplass er med på å styrke studentens CV, gir gode muligheter til å opprette kontakter i arbeidslivet, samt gir studenten mulighet til å anvende teoretiske kunnskaper og faglige ferdigheter.

Læringsutbytte for internship

Les blogginnlegg om internship på ernæring

Kunnskap

• Har kunnskap om sammenhenger mellom, og forskjellen på, teori og praksis innenfor fagfeltet
  • Kjenner til institusjonen/organisasjonen/bedriftens kjerneområder, arbeidsområder og arbeidsmetoder og daglige virke

Ferdigheter

• Kan anvende og bygge videre på faglig kunnskap innen forebyggende og helsefremmende arbeid relatert til og ernæring
  • Kan anvende teoretiske og faglige kunnskaper i yrkessammenheng til å treffe begrunnede valg i praksis

Generell kompetanse

• Har innsikt i hvordan formelle og uformelle «spilleregler» og bedriftskulturer kan forme arbeidshverdagen
  • Kan samarbeide tverrfaglig med andre innenfor ulike tiltak knyttet til forebyggende og helsefremmende arbeid
  • Kjenner til betydningen av nettverksbygging og karriereutvikling

Tidsramme

6 uker fulltids studieinnsats tilsvarende 225 timer. Det kreves minimum 80% oppmøte for å få internship godkjent.

Obligatoriske arbeidskrav

• Godkjent plan for internship
  • Gjennomføring av oppfølgingssamtale med en gitt kontaktperson fra Bjørknes Høyskole
  • Arbeidsattest fra arbeidsgiver som bekrefter arbeidsoppgaver og arbeidsmengde

Vurderingsform

• Hjemmeeksamen i form av en avsluttende skriftlig rapport på 2500 ord (+/- 10% ) avholdes hvert trimester og vurderes til bestått/ikke bestått.

Opptaks- og adgangsregulering

Bestått minimum 120 studiepoeng i bachelorgraden i ernæring. Det kan søkes individuelt fritak fra denne regelen. Studenten skal levere en plan for praksisplassen som skal godkjennes av emneansvarlig før studenten starter.