Vår førsteamanuensis Hilde E. Restad ble nylig intervjuet om tiden som utenlandsstudent i USA. Hilde tok både master- og doktorgraden sin på University of Virginia, etter at interessen for amerikansk politikk ble vekket da hun var bachelorstudent på UiO.

Utenlandsstudent i USA

I intervjuet forteller Hilde om hvorfor hun anbefaler studenter å studere i USA og hvordan man kan finne frem til riktig universitet. Hun minner om at det er viktig å se på hvilke av universitetene som er gode innen det fagområdet du er interessert i -kanskje har du ikke en gang hørt om det universitetet som er best for deg!

«You get a lot of things you normally don’t get as a student in Norway, like personal attention from professors, an international environment, and the ability to use English at a professional level, which is very important for many jobs today.”
Hilde E. Restad til den amerikanske ambassaden i Oslo.

Hilde er ekspert på amerikansk utenrikspolitikk og har både skrevet doktorgrad og bok om dette. Hun kommenterer ofte amerikansk politikk i norske medier; 4. juli skal hun snakke om nettopp 4. juli i Ukeslutt på NRK.

Du kan lese hele intervjuet på The American Embassy of Norway