Christian Stenbak er 21 år, og går første året av fysioterapistudiet på Bjørknes Høyskole. Etter første året i Oslo, følger to år med studier i Nederland før ett års obligatorisk praksis.

– Jeg har alltid vært interessert i trening, og ville lære mer om kroppen og hvordan man kan behandle folk. I tillegg liker jeg folk, og da ble det helt naturlig at jeg valgte fysioterapi, forteller han.

Trygt å studere i utlandet med klassen

Christian ble anbefalt studiet av en venn, som studerer i Nederland nå.

– En stor del av grunnen til at jeg valgte fysioterapi på nettopp Bjørknes Høyskole, var årene i utlandet. Jeg ville jo til utlandet, og det at jeg kan reise dit med en klasse er enda bedre.

Fysioterapistudentene reiser sammen til Enchede, en studentby to timer utenfor Amsterdam. Der skal de studere videre ved Saxion University.

– Jeg skal bo med bestekompisene mine fra klassen, og vi trives jo allerede godt sammen. Det er også betryggende at alle studerer det samme, så vi kan hjelpe hverandre, sier Christian.

Forberedt på krevende studier

Hele klassen reiser sammen ned, men blir blandet i tre klasser med andre internasjonale studenter. Christian har høye forventninger til de to neste årene.

– Jeg forventer at de to neste årene blir krevende, og mye tyngre enn det er nå. Men samtidig er det veldig interessant med en ny by, og det å bo i utlandet. Man vokser jo mye som person.

Mer praksis i Nederland

Det første året på fysioterapi i Oslo er det mye fokus på teori og basiskunnskaper som de bygger videre på med teoretisk og praktisk undervisning i Nederland.

– Vi startet det første året med å lære det mest grunnleggende innen anatomi. Deretter lærer vi om sykdommer og symptomer, men vi har også praktiske fysioterapifag der vi bruker hverandres kropper og øver på fysioterapibenken.  De to neste årene blir det enda mer praktisk undervisning i Nederland, forteller han.

Planer for fremtiden

Etter tre år med fysioterapi i Norge og Nederland følger ett års obligatorisk praksis for å få tittelen «fysioterapeut». Christian har planen klar.

– Jeg har lyst til å utdanne meg til manuellterapeut eller søke Norges Idrettshøgskole. For å utdanne meg til manuellterapeut i Norge trenger jeg minst  to års praksis for å komme inn på master i fysioterapi i Bergen. Jeg har veldig lyst til å jobbe innen idrett, og det er en stor del av grunnen til at jeg startet her.

På spørsmål om Christian kan anbefale fysioterapi på Bjørknes Høyskole til andre, svarer han;

– Ja, det kan jeg absolutt. Jeg har mange venner som studerer det samme på andre skoler, og den største forskjellen er at vi er færre studenter i klassen. Foreleserne ser deg og blir kjent med deg. Jeg tror foreleseren vår sitter en ekstra halvtime med oss hver  eneste dag, bare for å gå gjennom det vi lurer på. Studentmiljøet er også veldig bra. Det er en liten høyskole – men en veldig god høyskole å gå på, avslutter Christian.