Anne har en doktorgrad i utviklingspsykologi, nærmere bestemt innenfor utviklingspsykopatologi som omhandler utviklingen av psykiske helseplager hos barn og unge.

Profilbilde av Anne Kjeldsen førsteamanuensis Bjørknes HøyskoleForskningsinteresser

Anne har flere forskningsinteresser. Hun er særlig opptatt av hvordan psykisk helse er relatert til det å drikke alkohol til man blir beruset i ungdomstid og ung voksen alder, unge som står utenfor utdanning og arbeidsliv (marginalisering), og risikofaktorer for utvikling av atferdsvansker gjennom barne- og ungdomsårene. Hun er også interessert i forholdet mellom såkalte positive og negative indikatorer på psykisk helse, som for eksempel opplevelsen av livskvalitet og mening (positive indikatorer) og symptomer på angst og depresjon (negative indikatorer).

Les mer om Anne Kjeldsen