Lars-Kristian, nettstudent på bachelor i ernæring

Lars-Kristian ble overrasket over hvor godt nettstudiene er strukturert i Qybele som er e-læringsplattformen.

Publisert i Aktuelt om ernæring av Høyskolen Onsdag 1. februar, 2012 - 22:19 | sist oppdatert Onsdag 2. juni, 2021 - 08:43

Jeg vil absolutt anbefale nettstudiene på Bjørknes Høyskole videre til andre. Det mest betryggende er at du overhodet ikke er overlatt til deg selv og at du får god oversikt over din egen progresjon.

Fra fotball til bachelorstudier i ernæring på Bjørknes Høyskole

– Jeg har vært interessert i kosthold lenge, men har  blitt spesielt interessert de siste par årene. Kanskje henger det sammen med at jeg nærmer meg slutten på fotballkarrieren,  og har begynt å tenke på hva jeg vil jobbe med etter den. Da ønsker jeg å styre hverdagen selv, sier Lars-Kristian.

– Hvorfor ble du nettstudent?

– Jeg valgte nettstudier fordi jeg jeg ikke har mulighet til å være fast på forelesning  ettersom jeg trener ca 10-13 hver dag. Jeg har vært deltidsstudent på BI tidligere, og det var et ork  å komme seg på forelesning fra 17-21! Som nettstudent kan jeg studere når det passer meg, spise middag og slappe av litt før jeg åpner bøkene. Det gir  stor frihet. Det har vært en stor overgang å bli student igjen, og det kriblet ekstra i magen før første eksamen!

Fagchat og læringsplattformen Qybele

– Jeg ble overrasket over hvor godt nettstudiene er strukturert på Qybele som er læringsplattformen vi bruker på Bjørknes Høyskole. Her er det gode  studieplaner med en tydelig rød tråd som gir meg god oversikt. Jeg føler meg derfor ikke overlatt til meg selv, selv om jeg er nettstudent. På Qybele bruker jeg fagchatten som utfyller spørsmålene jeg stiller til  nettlæreren min. Jeg finner svar på det meste jeg lurer på i fagchatten.

Medisinske fag og ernæringsfag

– De første 60 studiepoengene er medisinske fag, og det har vært litt frustrerende ettersom det er ernæringsfagene jeg er mest interessert i. Likevel ser jeg at jeg har stor nytte av å vite hvordan kroppen  henger sammen før jeg lærer om det som bare handler om ernæring. Jeg gleder meg desto mer til vi starter med ernæringsfagene.

– Hva er ditt beste studietips?

Folk er forskjellige og har ulike behov så det er vanskelig å komme med konkrete råd og tips til andre. Det er viktig å finne en studieteknikk som passer en selv, og å oppdage den røde tråden som går gjennom pensum. Så er det viktig å finne balansen mellom den undervisningen som ligger i læringsplattformen Qybele og det som finnes i pensumbøkene. Og selvsagt prioritere nok tid til å studere.

Det blir mer og mer interessant, og nå leser pensumbøker på senga!