Karrierevalg i koronaens tid

Alle er påvirket av situasjonen vi nå befinner oss i, både lokalt og globalt. På ekstremt kort tid har hverdagen vår blitt forandret. Arbeidsledigheten har skutt i været og landegrensene stengt. På høyskolen er digital undervisning den nye normalen. Politikerne ber oss om å være forberedt på at dette kan vare en stund. Så, hvordan skal du planlegge for fremtiden og ta karrierevalg i koronaens tid?

Publisert i Karriereklar av Maria Mandag 23. mars, 2020 - 17:47 | sist oppdatert Søndag 29. november, 2020 - 20:29

Fra karriereuke til koronakrise

Vi rakk så vidt å bli ferdige med Karriereuka på Bjørknes Høyskole før alvoret slo inn over oss. Koronakrisen kom midt i perioden hvor de fleste skal søke seg inn på videre studier, undersøker mulighetene for neste semester, eller skal i gang med å skaffe seg sin første relevante jobb. Under normale omstendigheter kjenner de aller fleste på usikkerhet i slike overgangsfaser. Usikkerheten nå er derimot til å ta og føle på.

Usikker situasjon

Planen om utveksling eller en mastergrad i utlandet kan plutselig virke risikabel. Det å flytte til andre siden av landet for å starte på en mastergrad er brått lite fristende. Noen lurer kanskje også på hvordan man skal gå frem med jobbsøking i en tid der arbeidstaker etter arbeidstaker permitteres. Som karriereveileder vet jeg at mange studenter opplever situasjonen vi befinner oss i som vanskelig, og at koronakrisen påvirker både tanker og valg. Det er ikke alltid forandring fryder.

Snakk med karriereveileder

Vår karriereveileder er her for deg, om du trenger å sparre med noen om alt fra de konkrete problemstillingene, til de store spørsmålene om hvilken betydning det som skjer har for deg. Ingen trenger å stå alene med bekymringene eller tankene sine. Mest sannsynlig vil usikkerheten koronakrisen skaper for ditt studie- og arbeidsliv bli lettere å håndtere om du deler den med noen.

Karriereveileder Maria Gulseth Roaas ved Bjørknes Høyskole er tilgjengelig for digital veiledning for alle våre  studenter.

Ta kontakt med Maria på karriere@bhioslo.no eller send en melding i Qybele.

Karriererådgiver Maria
Karriereveileder Maria Gulseth Roaas ved Bjørknes Høyskole