Hopp til hovedinnhold
/
Anette Tvedt Kaksrud har sikret seg et prestisjefylt internship som del av studiene ved ONH (Foto: Privat)

Digitalt internship hos FNs Høykommissær for flyktninger!

Anette Tvedt Kaksrud studerer bachelor i freds- og konfliktstudier ved Oslo Nye Høyskole. Anette jobbet hardt og sikret seg et av høyskolens prestisjefulle internship hos FNs Høykommissær for flyktninger. Her kan du lese om hvordan Anette har det halvveis ut i sitt internship.

Publisert i Studenthistorier Mandag 11. januar, 2021 - 13:24 | sist oppdatert Mandag 28. mars, 2022 - 14:19

Gå til studiesiden 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Skrevet av Anette Tvedt Kaksrud, bachelorstudent i freds- og konfliktstudier

Det er vanskelig å beskrive gleden jeg følte i det jeg fikk beskjed om at jeg hadde kommet gjennom nåløye og blitt tilbudt et internship hos FNs Høykommissær for flykninger (UNHCR). Jeg fikk plass i deres ‘Public Outreach and Champaign Unit’ hvor jeg skulle jobbe med Nansenprisen for flykninger og #IBelong-kampanjen for å ende statsløshet.

Veien til internship

Internshipordningen er noe av det som gjør bachelorprogrammet ved Oslo Nye Høyskole unikt. De siste årene har høyskolen sendt to til tre studenter i sitt  tredje eller femte semester til UNHCR. I år utlyste UNHCR tre plasser.

Det er et veldig attraktivt internship som vil åpne mange dører, derfor er det ikke så rart at konkurransen er stor. Det er derfor viktig å være aktiv ved siden av studiene! Ved siden av studiene engasjerte jeg meg i høyskolens Solidaritetskomité, samt skaffet meg verv i frivillige organisasjoner.

Gjennom slike engasjementer tilegner du deg nyttige ferdigheter som ser flott ut på en CV og søknad! Jeg tror det er den mest sentrale grunnen til at jeg fikk tilbudet. Halvveis inn i internhipet føler jeg meg fortsatt heldig, samtidig som jeg vet at jeg jobbet hardt for å internshipet hos UNHCR.

anette har digitakt internship

Anette Tvedt Kaksrud (Foto: Privat)

Digitalt internship i et annerledes år!

Jeg behøver kanskje ikke forklare hvorfor 2020 er et annerledes år enn tidligere, men hvordan det har påvirket intershipet er en annen sak. I utgangspunktet skal alle tre interns flytte ned til Genève for å jobbe der, men det er vanskelig under en pandemi. Derfor var vi så heldige at internhipet ble gjort digitalt! Altså sitter alle tre sammen i Oslo. Det gir oss en unik mulighet til å jobbe forskjellige steder, som Deichmanns, høyskolen eller fra din egen behagelige seng.  

Jeg tror alle, også høyskolen, syntes det var trist at vi ikke kunne dra, men det har ikke satt en stopp på arbeidet vi gjør. Alle møtene er digitale ettersom kontoret i Genève har mange restriksjoner relatert til oppmøte og fordi møtene inkluderer flere internasjonale kontorer. Med andre ord går vi ikke glipp av noe! Veilederne gir oss også mye tillitt og vi får derfor tilpasset timeplanen slik at man får påvirket egen arbeidsmengde. 

Spennende arbeid!

Du jobber mye administrativt som en intern, med andre ord gjør du litt av alt! UNHCR er avhengig av arbeidet som hver enkel intern gjør, ellers går det ikke rundt.

I år har det vert veldig spesielt å jobbe med Nansenprisen ettersom den for første gang er digital. Det vil si at ingen hos UNHCR har gjort noe lignende før og vi får være en del av læringsprosessen til hele organisasjonen, som inkluderer masse spennende møter og oppgaver. For eksempel var de to andre ansvarlige for dokumentoversettelser og verktøysett for Nansen, mens jeg var intern kontaktperson for plattformen til Nansens sidearrangementer.

Det inkluderte planlegging, oppbygging og testing av den offisielle plattformen, og jeg fikk delta på arrangementene sammen med statlige diplomater og andre sentrale sponsorer. 
Vi får også delta på flere møter på tvers av avdelingene. Det gir innblikk i og en unik mulighet til å forstå UNHCR som en helhet. I tillegg inkluderer ofte møtene korte oppdateringer om pågående konflikter fra personer som jobber i felten. Det gir oss en unik mulighet til å tilegne oss casespesifikke kunnskaper fra både store og små konflikter, samt hvordan det er å jobbe i felt. Videre får du også tilgang til UNHCRs interne plattformer hvor du kan skaffe deg kunnskap om konflikter og organisasjonens arbeid til hodet sprekker! Med andre ord er det mye å gjøre og mye å lære. 

internship hos FNs Høykommissær for flyktninger.

(Foto: Privat)

Hvordan intershipet blir videre 

Nansenprisens seremoni ble vist tidlig i oktober, så nå arbeider vi med evaluering før vi tar del i nominasjonene til 2021. Videre går #IBelong-kampanjen i november, så alle tre interns fra høyskolen vil begynne å arbeide mot det. Det vil inkludere en del undersøkelser av artister og sentrale personer, samt kampanjens innhold og formidling. Arbeidet har allerede startet og jeg gleder meg masse til å fortsette! 


Tilbake til toppen