Søknadsfrister

Vi tar i mot og behandler søknader fortløpende frem til studiestart for de fleste av våre studieprogram. Husk at du i tillegg kan starte akkurat når du vil som nettstudent!

Rullerende inntak for studiestart 2017

Du kan søke studier hos oss også etter 15. april, faktisk helt frem til studiestart. Når du mottar eventuelt tilbud om studieplass må du huske å akseptere studieplassen innen fristen som står i tilbudsbrevet og studiekontrakten.

Behandling av søknader til medisin og fysioterapi

Når det gjelder medisin og fysioterapi starter vi behandlingen av søknader umiddelbart etter førsteopptaket 15. april. Dersom du er kvalifisert for inntak, men ikke får tilbud om studieplass etter første opptak, vil du bli satt på venteliste og søknaden din vurderes på nytt i neste opptaksrunde. Vi har nye opptaksrunder helt frem til studiestart så lenge det blir ledige plasser. Dersom du har fått tilbud om studieplass må du huske å overholde svarfristen slik at studieplassen ikke gis videre til andre på venteliste.

Nettstudier = ingen søknadsfrist!

Skal du bli nettstudent kan du starte når du vil. Det er heller ingen søknadsfrist du må overholde.  Lurer du på hvilke fag du kan studere på nett? Se oversikt over våre nettstudier her (velg kategori nettstudier). Som nettstudent må du kun planlegge ut fra eksamensperiodene. De fleste eksamener avholdes ved hver eksamensperiode (varierer noe fra fagområde til fagområde) og har derfor stor fleksibilitet når du skal planlegge din studieprogresjon.

Behandlingstid

Vi har fortløpende opptak på alle nettstudier og de fleste av de stedlige programmene. Du vil få svar på søknaden din i løpet av 1-2 uker. Når det gjelder  fysioterapi og medisinprogrammene får du tidligst svar etter førsteopptaket 15. april og de første tilbudene vil bli sendt ut etter dette. Dersom du oppfyller minstekravene men ikke får tilbud i første omgang vil du bli satt på venteliste og kan få tilbud i neste opptaksrunde.

Venteliste

Dersom du blir satt på venteliste kan vi dessverre ikke gi eksakt informasjon om når du får svar. Studieplasser vil bli frigitt når noen som allerede har fått tilbud om plass takker nei eller ikke overholder svarfristen. Vi tar kontakt med deg så fort det blir ledige studieplasser dersom du er nestemann på ventelisten! Husk at vi har nye opptaksrunder så fort det frigjøres studieplasser og helt frem til studiestart.

Hvordan takke ja til studieplass?

Dersom du får tilbud om studieplass vil du få tilsendt et fullt eller betinget tilbud sammen med en studiekontrakt. For å takke ja skal du signere og returnere studiekontrakten til Bjørknes Høyskole innen 2 uker. Dersom du ikke overholder fristen, vil tilbudet om studieplass ikke lenger være gyldig, og studieplassen kan gis videre til andre på venteliste. Husk å gi oss beskjed dersom du for eksempel er på ferie i denne perioden og ikke har jevnlig tilgang til mail.

Depositum

Du vil også få tilsendt en faktura på 3000 kr som er et urefunderbart depositum og dermed en del av skolepengene. Når studiekontrakten er returnert er avtalen bindende for begge parter i henhold til avtalen. Ta kontakt om du ønsker mer informasjon om studiekontrakten eller om du lurer på noe annet.

Fadderuke

Velkommen som student på Bjørknes Høyskole! Bli med i årets studiestartgruppe på facebook for informasjon om studiestart og fadderuke for alle våre nye studenter!

Facebook & Instagram

Hovedsiden vår er facebook.com/bjorkneshoyskole Her får du oppdatert informasjon om hva som skjer og anledning til å treffe dine fremtidige klassekamerater! Følg oss også på Instagram under @bjorkneshoyskole eller bruk taggen #bjørkneshøyskole.