Biblioteket holder til i 3. etasje på nr 15, samme bygg som forelesningssalene og kantinen. De hjelper deg gjerne å finne frem til det du trenger!

Moderne bibliotek på Bjørknes Høyskole

Finne frem på biblioteket

Bibilioteket gir studenter tilgang til artikler og databaser i tillegg til boksamlingen.  Første gang du skal låne noe må du registrere deg i skranken. Da får de en strekkode som du kan bruke på låneautomatene. Kontakt de hyggelige bibliotekarene for hjelp til å finne frem!

Biblioteket er åpent med kortleser så lenge bygningen er åpen

Hvis du trenger hjelp er biblioteket betjent ved følgende tider:
Mandag–torsdag  kl. 08.45–17.30
Fredag  kl. 08.45–15.30

Tlf  22 35 83 60
E-post  bibliotek@ldh.no
Besøksadresse  3. etg, Lovisenberggt 15 B

Låneregler

• Studenter må ha med seg studentbevis eller annen identifikasjon når de skal registreres som låntakere.
  • Låntakere må ikke overlate sine lån til andre.
  • Låntakere må gi beskjed hvis det blir endringer i deres person- eller kontaktopplysninger.

Lånetid

Type dokument Lånetid
Pensumbøker (på pensumhyllen) Dagslån *
Ordinære bøker 2 uker
Studentoppgaver Dagslån
Oppslagsverk Ikke til utlån
Trykte tidsskrifter Ikke til utlån
DVD’er 2 uker

*Dagslån: Må leveres innen 08:45 påfølgende hverdag.

Gebyrer og erstatning

Erstatningsgebyr på kr 500, eller bokens verdi hvis den overstiger kr 500 innkreves hvis lånet ikke forlenges eller boken ikke leveres når varsel om erstatningskrav er sendt ut (5 uker etter forfallsdato).

Finne bøker

Bruk Oria til å søke frem titler i bibliotekkatalogen. Du behøver ikke være på biblioteket for å bruke Oria.

Fornye lån

Bøker som er lånt inn fra andre bibliotek, må fornyes gjennom biblioteket på Lovisenberg. Lån på våre egne bøker kan fornyes hvis det ikke står andre på venteliste. (Gjelder ikke bøkene på pensumhyllen, og studentoppgavene.) For å fornye lånene, kan man logge seg inn på Min konto i Oria. Nye lånere får en epost fra Bibsys med påloggingsinformasjon. Bruk denne veiledningen for å finne ut hvordan du logger på. Studenter og ansatte ved Bjørknes Høyskole skal velge Bibsys som tilhørighet ved pålogging. Ta kontakt med biblioteket dersom det er behov for hjelp til å fornye lån. bibliotek@ldh.no

Drop-in veiledning i litteratursøk

Biblioteket arrangerer drop-in veiledning i litteratursøk mandager 09:30-11:30 og torsdager 12:30-14:30. Skjermen ved kantina viser hvor vi er. Ta med problemstilling, PC/Mac eller nettbrett, så hjelper de deg.

Mer informasjon

Se bibliotekets nettsider for mer informasjon. Bruk også helsebiblioteket.no for gratis tilgang til oppdatert fagkunnskap innenfor helsefagene.