Hopp over Infofelt

1+5medisinstudent

HVA ER HELSEFAGLIGE STUDIER I SENTRAL-EUROPA?

Norge sender nesten like mange medisinstudenter til utlandet som vi har studieplasser i Norge. Gjennom Bjørknes Høyskole kan du ta medisin- veterinær- og tannlegestudier ved anerkjente universiteter i Ungarn, Tsjekkia, Slovakia og Polen. For å komme inn må du bestå opptakspøver som vi arrangerer i Oslo i februar/mars og mai/juni hvert år. Vi tilbyr også intensivkurs som forberedelse i forkant av opptaksprøvene.

Selv om det som regel ikke er fagkrav for å komme inn på universitetene, bør du tenke lenger enn opptaksprøven når du forbereder deg. Vi vet at studier i Sentral Europa er meget tøffe, og anbefaler at du har biologi, kjemi og fysikk fra videregående skole. Du må ha vitnemål fra vgs før du kan starte med studiene i utlandet.

FAKTA:

Studiestart: september/oktober
Opptakskrav: GENS og bestått opptaksprøve
Søknadsavgift: fra 1600/kr 1900 per universitet (gratis til Comenius)
Opptaksprøvegebyr: Nei, bortsett fra veterinær i Ungarn
Søknadsfrist: 2 dager før opptaksprøven med unntak av veterinær i Tsjekkia og Gdansk i Polen som har egne søknadsfrister.

Hopp over Navn på seksjon

Det er ikke lenger mulig å søke for studiestart høsten 2017

Datoer for opptaksprøver til studiestart 2018 legges vanligvis ut i løpet av desember

Hopp over Huskeliste

HVA NÅ?

Den viktigste egenskapene for å bestå opptaksprøven og lykkes på tøffe studier i Sentral-Europa er grundig forberedelse, studieteknikk og motivasjon.
Når du har bestemt deg for å ta opptaksprøven. Hva da?
Første og siste og det aller viktigste budet er: Les all info du får tilsendt nøye! Her står alt du trenger å vite for å bestå opptaksprøvene.

Huskeliste for studier i Sentral-Europa

STEG FOR STEG

Steg 1: Registrer deg for å få informasjon om søknadsprosess og opptaksprøver
Steg 2: Meld deg på opptaksprøven. Det er en påmeldingsavgift per universitet, oversikt finner du på søknadsskjemaet
Steg 3: Les all informasjon du får tilsendt nøye og forbered deg godt til opptaksprøven i henhold til dette. (sjekk spamfilteret ditt om du ikke får tilsendt informasjon).
Steg 4: Les ofte stilte spørsmål om studier i Sentral-Europa
Steg 5: Meld deg på våre populære forberedelseskurs i kjemi, biologi og medisinsk fagterminiologi.
Steg 6: Kom til opptaksprøven godt forberedt, riktig kledd og med en komplett søknad per universitet. Informasjon om vedlegg får du tilsendt når du er påmeldt opptaksprøven.
Steg 7: Vent på svar! Svaret på om du har bestått opptaksprøven får du direkte fra universitetet. Alle ettersendinger av dokumenter gjøres også direkte til universitetet.

UNIVERSITENES EGNE SØKNADSSKJEMA

Hvert universitet har egne søknadsskjema som du skal fylle ut og ta med på opptaksprøven sammen med relevante vedlegg. Dette får du informasjon om når du har meldt deg på opptaksprøvene.
LES OGSÅ:
Ofte stilte spørsmål om studier i Sentral-Europa

Personvern