Årsstudiet er bygget opp av fire emner som gir 15 studiepoeng hver. Du kan ta hele årsenheten som en samlet enhet eller du kan velge enkeltemner. Dersom du studerer på fulltid, tar du 60 studiepoeng på ett år, altså 30 studiepoeng per semester.

Psykologi dreier som om menneskers opplevelser, tanker, følelser og atferd. Psykologifaget fokuserer på å studere og forsøke å forstå mennesket både som enkeltindivid og sosialt vesen. Gjennom årsenheten får du kjennskap til grunnleggende psykologiske teorier, du får en innføring i psykologisk tenkemåte og du vil få en orientering om viktige psykologiske anvendelsesområder. I tillegg vil du også bli introdusert for psykologiens forskningsmetoder.

Les mer ved klikke på hvert emne her:

• PSY1120 Psykologi som fag og vitenskap (15 sp)

Psykologi som fag og vitenskap gir en innføring i psykologiens historie, psykologi som fagområde og som vitenskapelig disiplin. Emnet tilfører også viktig biografisk kunnskap om sentrale enkeltpersoner som har hatt stor betydning for psykologiens utvikling.

• PSY1230 Utviklingspsykologi og forskningsmetoder (15 sp)

Kunnskap om barn og unge har i de senere årene fått mer og mer oppmerksomhet. De siste 20 årene av 1900 tallet så man en enorm vekst i systematisk kunnskap om barn og unge. Emnet tar for seg menneskets psykologiske utvikling.

• PSY1240 Sosial og personlighetspsykologi og forskningsmetoder (15 sp)

Emnet gir en introduksjon til sosial- og personlighetspsykologi som fag og vitenskap, det vil si i fagets problemstillinger, teorier og forskningsresultater. Dette emnet formidler noen av de viktigste bidragene sosial- og personlighetspsykologi har gitt til vår forståelse av mennesket som sosialt vesen og hvordan vi fungerer som sosiale vesen.

• PSY1250 Kognitiv psykologi og forskningsmetoder (15 sp)

Kognitiv psykologi handler om mentale prosesser som oppmerksomhet, hukommelse, språk, bedømning, beslutningstaking, problemløsning og kreativitet. Emnet tar for seg sentrale teorier og empiriske funn i faget og gir en grunnleggende innføring i moderne kognitiv psykologi som vitenskap.