Hopp over Faktafelt HVA ER

HVA ER PSYKOLOGI?

Psykologi er kort sagt, studien av tenkning. Tidligere tenkte forskere og filosofer seg frem kunnskap om psykologien, men i dag har psykologien etablert seg som en ekte vitenskap som tillater oss å trekke slutninger om objektive sannheter, selv for uobserverbare, mentale prosesser.

For hvordan kan man egentlig vite noe om tenkning, når tenkning er noe man ikke kan direkte observere? Dette, og mange andre temaer, er ting som vil bli tatt opp i en årsenhet i psykologi. Årsenhet er – kort sagt – et ettåring introduksjonsstudium i psykologi. Du vil få en generell innføring i psykologisk teori og forskningsmetode, og vil kunne lære en rekke knep som vil være relevant i jobbsammenheng eller for senere studier

FAKTA:

• Årsstudium (60 sp)
  • Fulltid/deltid
  • Oslo og nett
  • Opptakskrav: GENS
  • Rullerende opptak
  • Godkjent av Lånekassen
  • Pris: 38 500/ per semester
Hopp over grått faktafelt nederst

Årsstudium i psykologi passer for deg som

• Vil ha en grunnleggende innføring i psykologi som et selvstendig studium eller som et første trinn i en universitetsutdannelse.
  • Allerede er i jobb men som ønsker faglig påfyll til hvordan best mulig å jobbe med mennesker.
  • Er usikker på hvilket yrke man skal jobbe med i fremtiden: det finnes ikke ett yrke hvor psykologi ikke er relevant.
  • Jobber i feks. butikk eller barnehage; uansett hvor du jobber vil kunnskap om hvordan mennesker tenker og handler være relevant (hvordan kan du i større grad kan motivere en kunde til å gjennomføre et salg og hvordan å få barnehagebarnet til å gjøre det du vil?)

Hva lærer du?

• Om menneskers opplevelser, tanker, følelser og atferd
  • Å studere og forsøke å forstå mennesket både som enkeltindivid og sosialt vesen
  • Grunnleggende psykologiske teorier