Hopp over Medisinstudier 1+5 Pècs

Medisinstudier 1+5 Pècs

Ett år i Oslo - fem år i Ungarn

Hopp over University of Pècs

Gå medisin i Pècs, Ungarn gjennom Bjørknes Høyskole.

Det første studieåret ved Bjørknes Høyskole gir 60 studiepoeng og heter medisinsk biologi. Skulle du likevel ikke ønske å fortsette etter det første året i Oslo, har du uansett oppnådd 60 studiepoeng som kan brukes i tilknytning til annen høyere utdanning og som kan  gi 2 tilleggspoeng ved inntak til andre studier i Norge.

Etter bestått studieår i Norge samt sommerkurs ved University of Pècs i Ungarn, fortsetter du på det andre året av medisinutdanningen ved University of Pécs.  Middelalderbyen Pécs ligger ca. to timer sør fra hovedstaden Budapest og har bla. en vakker og historisk gamleby.  Det velrenommerte, medisinske universitetet er Ungarns eldste. Her finner du et intimt studiemiljø, både når det gjelder by- og universitetsliv. Siden Pècs ligger  i nærheten av fine fjellområder og berømte vinområder er det gode muligheter for friuftsliv.

• GENS; minst 4 i karaktersnitt uten noen form for tilleggspoeng
  • minst 4 i engelsk.
  • kjemi 1 + 2
  • fysikk 1
  • matte R1 eller tilsvarende
Hopp over Om landet, byen , universitetet

OM UNGARN

Ungarn var et av tre sentraleuropeiske land som allerede på 1300-tallet etablerte egne universiteter. Landet har produsert 13 Nobel-prisvinnere, 9 Oscar-vinnere og 149 Olympiske mestere og sier selv ”there is something special in our genes…”. Ungarn var, som gammel kommuniststat, alene om å holde landegrensene åpne, vedlikeholde internasjonale relasjoner og tilegne seg språkkunnskaper i engelsk. I 1983 åpnet University of Semmelweis for studier på engelsk hvorpå University of Szeged og University of Pècs Medical School fulgte etter i 1984. Norges EØS-medlemskap og Ungarns medlemskap i EU åpner for gjensidig godkjenning av høyere utdanning.

OM BYEN PÈCS

University of Pécs ligger i middelalderbyen Pécs, ca. to timer sør fra hovedstaden, Budspest. Byen har en vakker og historisk gamleby, samt et velrenommert medisinsk universitet. Her finner du et intimt studiemiljø, både hva gjelder byliv og universitetsliv. I Pécs er det gode muligheter for friluftsliv. Byen ligger gunstig til nær et fjellområde, samt i sentrum av berømte vinområder. Byen har ca. 160 000 innbyggere.

OM UNIVERSITY OF PÉCS

Antall studenter: ca. 35 000 (ca1 000 internasjonale)
Skolepenger 2017/18: ca. USD 15 700/år inkl. utstyr.
Universitetet er det eldste i Ungarn og har tatt i mot norske studenter på sitt engelskspråklige program i mange år. Universitetet ligger rett ved et stort sykehus der mesteparten av praksisen foregår. Sykehuset har en topp moderne hjerteavdeling og det er gode muligheter for å delta i ulike forskningsprosjekter. Det er et godt etablert norsk miljø i byen som har over 400 norske studenter hvert år. Studentene setter bla. stor pris på den tette kontakten mellom studenter og professorene.

Gå til University of Pècs
Personvern