tittel

Ett år i Oslo - fem år i Slovakia

Hopp over Navn på seksjon
Studer medisin i Slovakia gjennom Bjørknes Høyskole
Bratislava aerial cityscape view on the old town with Saint Martin’s cathedral, castle hill and Danube river on the sunset in Slovakia

Det første studieåret ved Bjørknes Høyskole gir 60 studiepoeng og heter medisinsk biologi. Skulle du likevel ikke ønske å fortsette etter det første året i Oslo, har du uansett oppnådd 60 studiepoeng som kan brukes i tilknytning til annen høyere utdanning og som kan  gi 2 tilleggspoeng ved inntak til andre studier i Norge.

Etter bestått studieår i Norge samt sommerkurs ved Comenius University (Jessenius Faculty of Medicine), starter du på andre året i Slovakia. Det medisinske fakultetet ligger i Martin som er en koselig liten by, ca. 200 km nordøst for hovedstaden Bratislava. Martin har ca. 60 000 innbyggere og byr på vakker natur på alle kanter. Martin er et eldorado for deg som liker vintersport ettersom byen ligger midt i fjellområdet Tatras. Prisnivået i Martin er relativt lavt og gir studenter en god økonomisk frihet. Du kommer deg enkelt til storbyene Bratislava, Budapest, Praha og Wien. I Martin blir du fort kjent med både byen og universitetet. Foretrekker du et mindre studiemiljø og en oversiktlig by er dette stedet for deg.

• GENS; minst 4 i karaktersnitt uten noen form for tilleggspoeng
  • minst 4 i engelsk.