Bjørknes Høyskole tilbyr medisinutdanningen der det første året foregår i Oslo, etterfulgt av et sommerkurs og fem studieår i Ungarn eller Slovakia.

Fornøyd medisinstudent ved Bjørknes Høyskole

Les mer om 1+5 medisinutdanningen Oslo-Ungarn

Les mer om 1+5 medisinutdanningen Oslo-Slovakia

 

Sentral Europa – lang erfaring med norske medisinstudenter

Ungarn  og Slovakia har  noen av Sentral-Europas best etablerte og mest anerkjente tilbud når det gjelder engelskspråklig medisinutdanning. Flere hundre norske studenter har allerede reist via Bjørknes Høyskole for å studere medisin i disse landene. Flere kull har fullført medisinutdanningen gjennom dette 1+5-studieløpet, og jobber nå bla. ved norske sykehus.

 

Anerkjente utdanningsinstitusjoner

Det første studieåret foregår ved Bjørknes Høyskole og de påfølgende fem årene er lagt til Ungarns eldste universitet, Pècs University, i byen Pècs i det sørlige Ungarn, eller Comenius University Faculty of Mediscine i Martin, Slovakia.

 

60 studiepoeng etter første studieår

Det første studieåret i medisinsk biologi ved Bjørknes Høyskole gir 60 studiepoeng. Skulle man mot formodning ikke ønske å fortsette etter det første året i Oslo, har man uansett oppnådd 60 studiepoeng som kan brukes i tilknytning til annen høyere utdanning eller som tilleggspoeng ved inntak til for eksempel medisinutdanning i Norge. Når året i Oslo er gjennomført og bestått, tar studentene et sommerkurs i Slovakia eller Ungarn. Etter bestått første studieår i Norge samt sommerkurs ved universitetet i Ungarn/Slovakia, fortsetter studentene på det andre året av medisinutdanningen ved sine respektive universitet i Ungarn/Slovakia.

 

Er medisin det riktige for meg?

Året i Norge gir en fin anledning til å finne ut om medisinutdanningen er riktig valg av studium og karriere før man eventuelt reiser utenlands for å studere videre.  Den endelige graden når hele utdanningsløpet er gjennomført og bestått oppnås ved det respektive universitet i Ungarn eller Slovakia.

Informasjon

Opptakskrav medisinstudier

  • Generell studiekompetanse, minst 4, 0 i rent karaktersnitt (alderspoeng, realfagspoeng og tilleggspoeng regnes ikke med)
  • Minst 4 i engelsk eller godkjent IELTS-test
  • Matte R1 eller tilsvarende
  • Kjemi 1+2
  • Fysikk 1

 

Søknadsfrist lukkede studieprogram

Rullerende opptak
Du kan søke studieplass fra 1. januar og helt frem til studiestart. Søknaden behandles fortløpende  etter 15. april. det betyr at de første tilbudene om studieplass sendes ut først etter 15. april. Dersom du oppfyller opptakskravene vil du bli satt på venteliste om du ikke får tilbud om studieplass.

Venteliste
Alle som møter opptakskravene blir satt på venteliste. Så fort det blir ledige studieplasser vil nye tilbud bli sendt ut til de til enhver tid beste søkerne på ventelisten.

Finansiering

Alle våre studieprogram er støttet av Lånekassen*. Merk at Lånekassen gir ulik støtte til studier i Norge i forhold til studier i utlandet. Oppdatert informasjon om hvor mye du kan få i støtte finner du på Lånekassens sider.

Studieavgift

Bjørknes Høyskole er en privat høyskole der du må betale skolepenger.  Oversikt over hva det enkelte studieprogram koster finner du her

Søk nå
  • 1+5 betyr ett år i Oslo og 5 år i Sentra Europa
  • Det er ingen opptaksprøver eller søknadsavgift
  • Du søker på grunnlag av vitnemål fra vgs.
  • Opptakskrav: Kjemi 1+2, Fysikk 1, Matte R1, minst 4 i engelsk