Hopp over fakta tredelt

HVA ER MEDISIN GRUNNFAG?

Årsstudiet dekker hele mennesket, fra det friske til det syke, og er delt i to hoveddeler: anatomi /fysiologi og sykdomslære. Den første delen gir deg en god innføring i hvordan kroppen er bygget opp og fungerer og handler om det friske mennesket.  Her lærer du om kroppens funksjon, både på detaljert organnivå, og som en helhet.

Neste del; sykdomslæren, handler om hva ulike sykdommer skyldes, og hvordan de kan diagnostiseres og behandles. Her får du kunnskap om hvilke sykdommer som rammer mennesket, og hvordan moderne medisin forsøker å behandle disse. Alle de store sykdomsgruppene; barnesykdommer , hjertesykdommer og muskel-skjelett sykdommer gjennomgås (pediatri, kardiologi og ortopedi).

FAKTA:

• Årsstudium (60 sp)
  • Fulltid/deltid
  • Oslo og nett
  • Opptakskrav: GENS
  • Rullerende opptak
  • Godkjent av Lånekassen
  • Pris: 38 500/ per semester
Hopp over slagord

-en grundig introduksjon til medisinske fag uansett hvilke helsefag du vurderer å studere videre-

Medisin grunnfag er det første året av en bachelor i ernæring, og kan telle som det første året i en kiropraktorutdanning i Wales eller England.

Hopp over Grått felt

Hva kan du jobbe med når du studerer helsefag?

• Du får en unik mulighet for å kombinere møter med andre mennesker og krav til en vitenskapelig tilnærming og søking etter fakta
  • Det naturvitenskapelige utfyller det medmenneskelige. En karriere innen helsefag betyr søken etter å forstå hva som skaper sykdom, og hvordan vi kan finne behandlinger.
  • En vellykket karriere innen helsefag krever interesse og evnen til å tenke kritisk over ulike problemstillinger. Kunnskapsmengden vi har om ulike sykdommer er enorm, og helsefaglig forskning har økt med en hastighet uten sidestykke de siste tiårene.
  • Kunsten ligger i å kombinere den grunnleggende forståelsen man har for sykdomsmekanismer med innsikten man har i mennesket foran seg

Hva lærer du?

• Anatomi, fysiologi og sykdomslære, som gir en grundig innføring i medisinske fag
  • Studieteknikk-kurs er tilgjengelig for deg gjennom hele studieløpet