AECC (Anglo-European College of Chiopractic) i Bournemouth var de første i Europa som utdannet kiropraktorer og har siden 1965 etablert en internasjonalt anerkjent, forskningsbasert kiropraktorutdanning. Halvparten av studentene er internasjonale og 96% av ferdige studenter hadde jobb innen 6 måneder.

Opptakskrav ved AECC i Bournemouth

•  4 i engelsk fra vgs
  • ingen minstekrav til karaktersnitt fra vgs eller krav til realfag, men anbefalt med god kunnskap i kjemi
  • fullført og bestått medisin grunnfag, med minst C i snitt

Søknadsprosessen hjelper vi deg med mens du tar det første åre (medisin grunnfag) i Oslo. I tillegg til de formelle opptakskravene beskrevet over kan du regne med et uformelt intervju (kan gjøres per telefon, bekreftelse på 3-4 timers observasjon hos autorisert kiropraktor, motivasjonsbrev på engelsk og politiattest. Alt dette får du informasjon om i god tid.

Om Bournemouth

Bournemouth er et av de mest populære turistmålene på Englands sørkyst.  Denne delen av kystlinjen har det varmeste og tørreste klimaet i England, og flest solskinnsdager i året! Tidligere var Bournemouth kjent som stedet pensjonistene flyttet til, men nå begynner studentene å ta over. Byen har en flott, lang sandstrand, gode overnattings- og underholdningstilbud, mildt klima og kort vei til Jurassic Coast, landsbygda i Dorset, Hampshire og Devon.

Turnustjeneste

Etter ett år i Oslo og fire år ved AECC skal du ha ett års turnustjeneste under faglig veiledning og tilsyn av autorisert kiropraktor. Dette er bla. nødvendig for å få autorisasjon til å jobbe som kiropraktor i Norge. Turnustjenesten består av praksis i en autorisert kiropraktorklinikk, der man jobber som selvstendig næringsdrivende, kombinert med oppgaver, turnuskurs og trygdefaglige emner. Det er Norsk Kiropraktorforening som har det faglige ansvaret for innholdet i dette turnusåret. Godkjenning av turnus søkes samtidig som man søker om autorisasjon gjennom Helsedirektoratet.

Søk nå
  • Medisin grunnfag (60 sp) kan utgjøre starten på kiropraktikkutdanningen
  • Du kan søke videre til AECC i England eller USW i Wales
  • Kiropraktikkutdanningen tar 5 år + ett år turnus