Hopp over Header

kiropraktikkstudier

HVA ER KIROPRAKTIKK

Kiropraktikk krever både akademiske og praktiske evner. Som kiropraktor bør du være utadvendt, glad i mennesker og selvstendig, og ha god vurderingsevne. Kiropraktoren stiller for eksempel diagnosen på grunnlag av sykehistorie, klinisk undersøkelse og eventuelle røntgenundersøkelser.

Som kiropraktor vil du bli ekspert på å diagnostisere og behandle plager i nerve-muskel- og skjelettsystemet. I tillegg til ryggplager kan kiropraktorer også behandle hodepine, svimmelhet, nakkesmerter, skulder- og armsmerter, brystsmerter, bekkensmerter, hoftesmerter, og kne-, ankel- og fotsmerter. Du vil behandle pasienter i alle aldre, selv om de fleste av pasientene kanskje er yrkesaktive. Du kan henvise pasienter videre til spesialist eller fysioterapeut, og du kan sykmelde pasienter inntil 8 uker.

FAKTA:

• Årsstudium i Oslo (60 sp) gir grunnlag til videre studier i kiropraktikk
  • Fulltid/deltid første år
  • Oslo og nett første år
  • Opptakskrav: GENS
  • Rullerende opptak
  • Godkjent av Lånekassen
  • Pris: 38 500/ per semester
  • Studieland etter første år: England/Wales
Hopp over en kiropraktor...

En kiropraktor har en 5-årig mastergradsutdannelse innen diagnose, behandling og forebygging av skader, sykdommer og plager i muskel- og skjelettsystemet.

Utdannelsen gir en innføring i grunnleggende kunnskaper og ferdigheter for å kunne jobbe som kiropraktor. Studiene legger også vekt på selvstendighet og evne til vitenskapelig tenkning, samt nødvendige holdninger og ferdigheter for livslang læring.

Hopp over grått infofelt

Kunne du tenke deg å jobbe

• Med å hjelpe mennesker
  • Med å foreta kliniske undersøkelser og undersøke sykehistorie sammen med pasienten