Målet med en utdannelse er å få seg en spennende og relevant jobb. Men det er mange om «beinet», så hvordan skal du skille deg ut? Gjennom et internship får du muligheten til å opparbeide deg ettertraktet arbeidserfaring, styrke CV’en din, knytte kontakter og få en fot innenfor arbeidslivet samtidig som du studerer.

Studentene på freds- og konfliktstudier, Fredrik Andersen og Jørgen Ruud, har hatt internship hos FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR, i Genève.
Studenter på freds- og konfliktstudier har hatt internship hos FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR, i Genève.

En unik erfaring

I Norge er internship lite benyttet innen vår fagtradisjon, særlig på bachelornivå. Dette har vi gjort noe med, og gjennom vår internship-ordning har du nå mulighet til å anvende de faglige og teoretiske kunnskapene og ferdigheter i en mer praktisk hverdag. Du vil opparbeide deg viktig erfaring og kompetanse som fremtidige arbeidsgivere vil dra nytte av. Vi ønsker at så mange studenter som mulig skal gjennomføre praksisperioder ved relevante bedrifter, institusjoner og organisasjoner. Høyskolen har avtaler og gode kontakter som gjør dette mulig. Godkjente internship gir studiepoeng og kan dermed gi rett til støtte fra Lånekassen, på lik linje med øvrige emner.

Praksisplasser

Høyskolen har avtaler med noen aktører som gir våre studenter forrang på internship, slik som Norges største humanitære organisasjon, Flyktninghjelpen. Som student kan du søke internship hos våre partnerne, men du står også fritt til å opprette kontakt med og/eller søke på andre relevante internships som er utlyst, både i Norge og i utlandet. Våre studenter har tidligere gjennomført internship ved Flyktninghjelpen, FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR i Genève), Tankesmien Agenda, Oslo Freedom Forum, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), verdens befolkningsfond (UNFPA) og ulike ambassader for å nevne noen.

Adgangsregulering og omfang

Internship er forbeholdt programstudenter og kan derfor ikke tas som enkeltemne. Omfanget av internshipet varierer og du kan søke om 10, 20 eller 30 studiepoeng.

Intern ved UNHCR i Genève

Høsten 2016 besøkte studieleder Torstein Dale-Åkerlund to av våre studenter som tok internship hos UNHCR (FNs høykommissær for flyktningenr) i Genève; Fredrik Andersen og Jørgen Ruud.  Les om deres internship!