Årets to største presidentvalgsarrangement finner sted på Kulturhuset mandag 10. oktober og på Bjørknes Høyskole tirsdag 11. oktober. Bjørknes Høyskole og Den amerikanske ambassaden har klart det helt store: å få den kjente valganalytikeren Alan Abramowitz (Emory University) til Oslo!

Paneldebatt på Kulturhuset 10. oktober

Meld deg på arrangementet 10. oktober her

The American Embassy in Norway and Bjørknes University College are delighted to invite you to a special event on the U.S. presidential election! The event features the prominent election analyst Professor Alan Abramowitz, of Emory University. As one of the very few analysts who saw Trump coming, Prof. Abramowitz will open the event with a special introduction on how to understand this very unusual presidential election. He will then be joined by Professor Henrik Syse and Associate Professor Hilde Restad for a discussion, followed by Q & A from the audience.

Alan Abramowitz

Abramowitz er ikke bare kjent fra CNN, hans statsvitenskapelige forskning på amerikanske valg har gjort ham til en av de fremste i USA på både kongress- og presidentvalg. Abramowitz’ prediktive modell for amerikanske presidentvalg er kjent for å være den som har forutsett korrekt president flest ganger.

Abramowitz har hatt rett hvert presidentvalg siden 1992. Han skriver også blogginnlegg på den morsomme og informative politiske bloggen «Crystal Ball» ved University of Virginia.

Henrik Syse

Henrik er fast foreleser på Bjørknes Høyskole, har skrevet om konservatisme i USA og er kjent for å være en ekte USA-nerd. Syse er i tillegg en kjent filosof, samfunnsviter og foredragsholder med særlig fokus på krigens etikk. Hans faglige kompetanseområder inkluderer moralfilosofi, politisk filosofi, krigens etikk og tro, relasjonen mellom religion og bruk av militærmakt. I tillegg til å forelese ved freds- og konfliktstudier og internasjonale studier på Bjørknes Høyskole er han medlem av høyskolens styre. Hans akademiske bakgrunn består i en doktorgrad fra Universitetet i Oslo og en mastergrad fra Boston College (Fulbright-stipendiat). Han er også seniorforsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO) og førsteamanuensis II ved Forsvarets høgskole, samt redaktør for fagtidsskriftet Journal of Military Ethics.

Hilde Restad

Hilde er førsteamanuensis ved internasjonale studier ved Bjørknes Høyskole. Hun underviser i amerikansk politikk, internasjonal politikk, forskningsmetode, global sikkerhet, terrorisme, religion og konflikt og Midtøstenstudier. Hennes akademiske bakgrunn består i statsvitenskap, Nord-Amerikastudier og amerikansk politikk. Hun har studert og bodd i USA i til sammen ni år og brukes hyppig som kommentator i media. I forbindelse med det forestående presidentvalget er hun spesielt etterspurt som ekspertkommentator i de ulike mediene og i paneldebatter etc. (10. oktober arrangerer Restad/Bjørknes Høyskole i samarbeid med den amerikanske ambassaden en paneldebatt på Kulturhuset, i forbindelse med valget

Torsdag 22. september snakker Hilde Restad om det er noen grenser for hva en amerikansk president kan gjøre. Foredraget står på programmet i forbindelse med de nasjonale forskningsdagene der årets tema er grenser.

Meld deg på arrangementet på Kulturhuset 10. oktober her

Åpen forelesning på Bjørknes Høyskole 11. oktober

Velkommen til den åpne forelesningen «Abramowitz avslører hvem som vinner presidentvalget» . Forelesningen skal handle om hvordan forstå amerikanske presidentvalg generelt, og dette årets presidentvalg spesielt. Det innebærer blant annet at Alan Abramowitz, bla. kjent fra CNN, skal snakke om polarisering i amerikansk politikk. Abramowitzs statsvitenskapelige forskning på amerikanske valg har gjort ham til en av de fremste i USA på både kongress- og presidentvalg.

Hold deg oppdatert om forelesningen på facebooksiden til internasjonale studier ved Bjørknes Høyskole her

Vil du vite mer om det amerikanske presidentvalget?

Gjennom disse blogginnleggene har Hilde Restad gitt oss en grundig innføring i hvordan vi skal forstå det amerikanske valget.

Hvordan forstå det amerikanske valget? Slik velges presidentden del I

Hvordan forstå det amerikanske valget? Slik velges presidenten del II