Marit er utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Hun underviser i flere ulike temaer på bachelorstudiet i ernæring og medisinstudiet 1+5. Hun er også ansvarlige for det ernæringsfaglige innholdet på Bjørknes Høyskoles blogg.

Bjørknes Høyskole Ansatt Marit Zinocker

Marit er ellers er ivrig formidler av matglede og kunnskap om mat og ernæring, og er opptatt av det helhetlige perspektivet på mat, der helse, matproduksjon og bærekraft alle spiller en viktig rolle.

 

Faglige kompetanseområder

Marit har en bachelorgrad i matvitenskap fra NMBU i Ås, og en mastergrad i ernæringsbiologi fra UiO

 

Bakgrunn

Har tidligere jobbet med molekylærbiologi, relatert til kreftforskning.

 

Undervisning og veiledningsområder

Biokjemi, organisk og generell kjemi, makro- og mikronæringsstoffer, mattrygghet, matvarekunnskap og metabolsk regulering er blant de temaer Marit underviser. Hun veileder også studenter i bacheloroppgaven. På medisinutdanningen 1+5 underviser Marit bla. i genetikk og genteknologi.

 

Publikasjoner

 

Annet

Marit driver matbloggen Matlyst med fokus på  lav FODMAP, og skriver om mat og ernæring for aviser, nettsteder og faglige fora.

Hun har bl.a. blitt publisert her: