Jeg ble overrasket over hvor godt nettstudiene er strukturert i Qybele som er e-læringsplattformen vi bruker på Bjørknes Høyskole. Her er det gode studieplaner med enda en tydelig rød tråd som gir meg god oversikt. Jeg føler meg derfor ikke overlatt til meg selv, selv om jeg er nettstudent. På Qybele bruker jeg bla. fagchatten som utfyller spørsmålene jeg stiller til nettlæreren min. Jeg vil absolutt anbefale nettstudiene på Bjørknes Høyskole videre til andre. Det mest betryggende er at du overhodet ikke er overlatt til deg selv og at du får god oversikt over din egen progresjon.

Fra fotball til bachelorstudier i ernæring på Bjørknes Høyskole

-Jeg har vært interessert i kosthold lenge, men har  blitt spesielt interessert de siste par årene. Kanskje henger det sammen med at jeg nærmer meg slutten på fotballkarrieren,  og har begynt å tenke på hva jeg vil jobbe med etter den. Da ønsker jeg å styre hverdagen selv, sier Lars-Kristian.

Hvorfor ble du nettstudent?

Jeg valgte nettstudier fordi jeg jeg ikke har mulighet til å være fast på forelesning  ettersom jeg trener ca 10-13 hver dag. Jeg har vært deltidsstudent på BI tidligere, og det var et ork  å komme seg på forelesning fra 17-21!  Som nettstudent kan jeg studere når det passer meg, spise middag og slappe av litt før jeg åpner bøkene. Det gir  stor frihet. Det har vært en stor overgang å bli student igjen, og det kriblet ekstra i magen før første eksamen!

Må prioritere studiene

Jeg har en veldig hektisk hverdag med fotball og eget firma ved siden av så det blir mange sene kvelder. For å si det sånn; jeg har ikke rørt playstation siden jeg startet som nettstudent! Jeg har måttet omprioritere hva jeg bruker tiden min på, og studiene krever selvsagt at jeg forsaker ande ting. Jeg synes fagene  er spennende, så jeg er mye mer motivert nå enn jeg var på videregående. Jeg hadde tenkt å ta bachelorgraden i ernæring på deltid over seks år, men jeg har faktisk vært fulltidsstudent dette semesteret. Hvis jeg klarer å ta  noe deltid og noe heltid betyr det at jeg kanskje kan fullføre på 4-5 år. I høst har jeg brukt ca 2 timer hver dag, men før eksamen har jeg nok brukt ca 5 timer daglig på studiene. Jeg gleder meg til litt ferie nå  som de første eksamenene er gjennomført og fotballsesongen er ferdig!

Fagchat og læringsplattformen Qybele

Jeg ble overrasket over hvor godt nettstudiene er strukturert på Qybele som er læringsplattformen vi bruker på Bjørknes Høyskole. Her er det gode  studieplaner med en tydelig rød tråd som gir meg god oversikt. Jeg føler meg derfor ikke overlatt til meg selv, selv om jeg er nettstudent. På Qybele bruker jeg fagchatten som utfyller spørsmålene jeg stiller til  nettlæreren min. Jeg savner litt å kunne diskutere fag med andre studenter, for siden nettstudentene kan starte når de vil på året og studerer i forskjellig tempo er det vanskelig å finne en annen som er på samme sted som meg. Jeg finner uansett svar på det meste jeg lurer på i fagchatten.

Studieteknikk

Første gang jeg kikket i bøkene så det klin umulig ut! Det gjelder å ikke miste motet og man kommer inn i det etter hvert. Jeg kjente at jeg manglet studieteknikk men nå har jeg funnet formen og jobber jevnt hver dag. Jeg merker også at det blir mer og mer interessant, og leser pensumbøker på senga!

Medisinske fag og ernæringsfag

De første 60 studiepoengene er medisinske fag, og det har vært litt frustrerende ettersom det er ernæringsfagene jeg er mest interessert i. Likevel ser jeg at jeg har stor nytte av å vite hvordan kroppen  henger sammen før jeg lærer om det som bare handler om ernæring. Jeg gleder meg desto mer til vi starter med ernæringsfagene.

Studietips

Folk er forskjellige og har ulike behov så det er vanskelig å komme med konkrete råd og tips til andre. Det er viktig å finne en studieteknikk som passer en selv, og å oppdage den røde tråden som går gjennom pensum. Så er det viktig å finne balansen mellom den undervisningen som ligger i læringsplattformen Qybele og det som finnes i pensumbøkene. Og selvsagt prioritere nok tid til å studere.

Fornøyd med nettstudiene på Bjørknes Høyskole