Kjetil er professor II i freds- og konfliktstudier ved Bjørknes Høyskole. Han har gjennomført langvarig antropologisk feltarbeid i Eritrea, Etiopia og Zanzibar og kortere feltstudier i flere andre afrikanske land. Han har fungert som rådgiver i politiske forsoningsprosesser og internasjonale fredsmeglingsinitiativer, samt arbeidet med menneskerettigheter i flere afrikanske land.

Faglige kompetanseområder

Antropologi, politisk analyse, risikostudier, demokrati og styring, fred og konflikt, menneskerettigheter

Faglig bakgrunn

• Doktorgrad i antropologi fra London School of Economics and Political Science (LSE) (Storbritannia)