Ida er utdannet Cand. Scient. i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Hun er i tillegg EHFA-sertifisert personlig trener og skrev masteroppgave om hvordan trening påvirker energiinntak, appetitt og spiseadferd. I forbindelse med masteroppgaven jobbet hun på et stort biomedisinsk forskningsprosjekt (RCT-studie), og har bred erfaring med human testing (DXA-scanning, EKG, hvilestoffskifte, VO2 max og blodprøver) og målinger relatert til appetittregulering. Før hun startet på Bjørknes Høyskole jobbet hun som faglig sekretær i Kræftens Bekæmpelse i København, der hun var tilknyttet flere forebyggelseprosjekter og revidering av de nasjonale råd for forebygging av kreft.

Ansatt Ida - Des 2015

Forebygging

På fritiden har Ida vært aktiv som trener og kostveileder for overvektige barn i organisasjonen FitForKids i Danmark, og var ansvarlig for opplæring av nye instruktører. Ida er lidenskapelig opptatt av trening og sunn mat, og har blant annet også jobbet som treningsskribent og bidragsyter til sunne oppskrifter for både norske og danske livsstilmagasiner. Hun har selv en egen blogg hvor hun deler oppskrifter og treningstips og inspirerer til et sunt og fargerikt kosthold.

Som student ble hun spesielt utvalgt til å delta på et internasjonalt seminar om forebyggelse i Helsinki, der hun jobbet sammen med andre masterstudenter innenfor medisin, ernæring, idrett og arkitektur om å planlegge og tilrettelegge helsefremmede tiltak for å redusere forekomsten av overvekt blant barn og unge i Finland