Hilde er førsteamanuensis ved freds- og konfliktstudier. Hun har vært ansatt på Bjørknes Høyskole siden høsten 2012, og før det jobbet hun på Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) i to år. Hildes akademiske bakgrunn er gjort opp av statsvitenskap, Nord-Amerikastudier og amerikansk politikk. Hun har studert og bodd i USA i til sammen ni år og brukes hyppig som kommentator i media.

Hilde E Restad er førsteamanuensis ved Bjørknes Høyskole

Faglige kompetanseområder

Områdekunnskap (USA) og statsvitenskap generelt, herunder internasjonale relasjoner og amerikansk politikk.

• Deltok i solidaritetsbrigade i El Salvador (1999)
  • Cand. Mag. i statsvitenskap, Universitet i Oslo (2002)
    • Psykologi
    • Nord-Amerikakunnskap
    • Statsvitenskap
    • Jobbet mye i studentradioen Radio NOVA, blant annet som redaksjonssjef for samfunnsprogrammet “Limbo”.
  • Master in Foreign Affairs, University of Virginia (2005)
    • Fulbright stipendiat 2003-2004
    • Norge-Amerikaforeningen stipendiat 2004-2005
  • PhD in Foreign Affairs, University of Virginia (2010)
    • Doktorgraden handlet om hvordan amerikansk eksepsjonalisme, definert som en identitet, har påvirket amerikansk utenrikspolitikk i et historisk perspektiv.

Undervisning og veiledningsområder

Amerikansk politikk, internasjonal politikk, forskningsmetode, global sikkerhet, terrorisme, religion og konflikt og Midtøstenstudier.

Aktuelle forskningsområder

Amerikansk politikk

Publikasjoner

Bok: American Exceptionalism: An Idea that Made a Nation and Remade the World (Routledge, 2014)

Andre arbeidsområder

Hilde er veldig interessert i amerikansk politikk og samfunn og følger derfor nøye med på det. Hun brukes derfor ofte i media som kommentator, i tillegg til at hun skriver både på sin egen blogg og tradisjonelle kronikker.

Kontakt Hilde

hilde.restad@ bjorkneshoyskole.no