Førsteamanuensis ved Bjørknes Høyskole og matforsker Helen Engelstad Kvalem er opptatt av at mat må være både sunn og bærekraftig, og ønsket derfor sunn hurtigmat som sushi velkommen på NRK Østlandssendingen

Helen Engelstad Kvalem er klinisk ernæringsfysiolog og har forsket på mat og miljøgifter for Folkehelseinstituttet, samtidig som hun er  førsteamanuensis i ernæring ved Bjørknes Høyskole.

Helsefordeler og risikovurdering
Vitenskapskomiteen for mattrygghet har tidligere gjort en vurdering av helsefordelene sett opp imot risikoen ved inntak av miljøgifter i fisk.

Helen betrygger at du skal spise mye sushi for å få i deg for mye av miljøgiftene som skyldes høye forekomster av miljøgifter og tungmetall i noen fisketyper. Likevel bør du velge bort de fisketypene som både er truet og inneholder mest miljøgifter.

– Vi må ha to tanker i hodet samtidig;  at det vi spiser er både sunt og bærekraftig, sier Helen til Østlandssendingen.

Les hele artikkelen på Østlandssendingen her