Bernt Hagtvet, Professor II ved Bjørknes Høyskole, er årets vinner av Eilert Sundts forskningspris. Denne deles ut av Eilert Sundts forskningsfond, som ble opprettet ved hundreårsjubileet til Oslo Arbeidersamfunn i 1964, til minne om Samfunnets grunnlegger Eilert Sundt.

Bernt Hagtvet er vinner av Eilert Sundts forskningspris 2017

Forskning på ekstreme politiske bevegelser, demokrati, menneskerettigheter, og folkemord.

Hagtvet ble tildelt prisen for sin forskning på ekstreme politiske bevegelser, demokrati, menneskerettigheter, og folkemord. I begrunnelsen heter det at i en mer ustabil verden, hvor politikere leker med farlig tankegods og retorikk, der liberale verdier er under press utenfra, men også fra våre egne politikere, er Hagtvets forskning mer relevant enn på lenge.

Eilert Sundt grunnla Oslo Arbeidersamfunn i 1864, og siden 100-årsjubileet i 1964 har Arbeiderpartiets største og mest tradisjonsrike partilag delt ut prisen, til «forskere hvis vitenskapelige arbeider er av særlig relevans for arbeiderbevegelsen. Enten i inn- eller utland.» Foruten diplom er prisen på kr 30.000,-.

Prisvinneren ble kunngjort på årsmøtet i Oslo Arbeidersamfunn, 29. mars, og prisvinneren vil holde et åpent takkeforedrag senere i år.

Les mer om Bernt Hagtvets forskning

Pressemelding: Bernt Hagtvet til Bjørknes Høyskole